Zavřít reklamu

Aj navzdory špekuláciám, že Apple tento rok odstráni Game Center, spoločnosť venovala službe celú jednu prednášku. Apple na nej odhalil, že služba Game Center minulý mesiac zaznamenala 130 miliónov aktívnych užívateľov, ale tiež odhalil veľké plány do budúcnosti. Jednou zo zásadných noviniek vrámci hier je, akým spôsobom chce Apple zužitkovať svoje nové Made For iPhone herné ovládače, čiže certifikované ovládače pre iPhone od spoločností, akými sú napríklad Logitech, Moga alebo SteelSeries.

Spoločnosť predstavila novú možnosť Controller Forwarding, vďaka ktorej budú môcť vývojári premeniť iPhone na plnohodnotný herný ovládač pre iPad alebo Mac. Funkcia sa týka ovládačov, ktoré je možné pripevniť k telefónu iPhone, vďaka čomu iPhone nadobudne tvar podobný PlayStation Portable alebo PlayStation Vita. V prípade, že užívatelia pripoja takto ovládače k svojmu iPhone, budú ich môcť využívať ako bezdrôtový herný ovládač pre iPad alebo pre Mac. Okrem toho budú môcť využívať „druhú obrazovku“, čiže funkciu, ktorá v súčasnosti naberá na popularite. Užívatelia totiž budú môcť využívať obrazovku svojho iPhone alebo iPodu touch ako doplnok pre prípad, že sa na obrazovku už nezmestia ďalšie tlačidlá alebo tiež bude iPhone zobrazovať veci, ktoré prekážajú na hlavnej hernej obrazovke. K takým veciam patrí napríklad mapa alebo úlohy, ktoré by mali hráči splniť. Apple tiež tvrdí, že vývojári budú môcť vďaka funkcii Controller Forwarding využiť pri hrách aj ďalšiu vec a to pohybové ovládanie, čo bude čiastočne imitovať ovládanie u dnešných plnohodnotných herných konzol.

Apple tým navyše vydláždil cestu ďalšiemu produktu, ktorý plánuje údajne predstaviť. Tým produktom by mala byť nová Apple TV, ktorá by mala okrem iného priniesť podporu App Store a hier. Pretože Apple TV nemá momentálne nič viac než hliníkový ovládač, bolo otázkou akým spôsobom chce Apple docieliť, ako budú užívatelia hrať hry. Ako jednou z možností spadalo do úvahy, že budú hry ovládané pohybom, keďže Apple odkúpil spoločnosť PrimeSense, ktorá stála za technológiou, ktorú zužitkoval Microsoft pri vývoji svojho pohybového senzoru Kinect pre Xbox 360. Technológie spoločnosti PrimeSense rovnako využíva experimentálne zariadenie Project Tango. Teraz to však vyzerá, že Apple chce ako jeden zo spôsobov ovládania využívať práve iPhone, ktorý bude možné navyše vďaka iOS 8 možné pripojiť k Apple TV pomocou Peer-to-Peer pripojenia, vďaka čomu už nebudú musieť byť tieto dve zariadenia pripojené na jednu WiFi sieť.

iOS 8 Controller Forwarding
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.