Zavřít reklamu

 Už o pár hodín vypukne šialenstvo Apple v podobe WWDC 2014. Bude sa jednať o prvú tohtoročnú mediaálnu akciu tejto kalifornskej spoločnosti, na ktorú sa upiera zrak celého IT sveta. Rovnako ako je tomu vždy aj tohtoročné WWDC je sprevádzané radou únikov a špekulácií o tom čo vlastne bude predstavené.

Niektoré najnovšie ohlasy začali podrobne rozoberať čo môžeme očakávať od nového iOS 8 a OS X 10.10 a dokonca, že sa dočkáme noviniek aj z iných oblatí. Medzi asi najväčšie novinky systému iOS 8 bude nepochybne patriť aplikácia Healthbook. Ako uvádza server 9to5mac.com od tejto aplikácie môžeme očakávať dokonalé monitorovanie zdravotného stavu od sledovania pulzu vášho srdca až po monitorovanie spánkovej frekvencie či počtu spálených kalórií. Najväčšou otázkou však zostáva ako bude táto aplikácia získavať údaje. Ako iste všetci vieme súčasné produkty Apple sú schopné sledovať len časť týchto funkcií. preto sa objavujú ohlasy, ktoré nám hovoria, že Apple by mal spolu s touto aplikáciou predstaviť aj hardvér, ktorý by bol schopný toto všetko monitorovať. A jediným takýmto hardvérom, ktorý by dokázal monitorovať napríklad aj krvný tlak by boli práve inteligentné hodinky iWatch, o ktorých sa povráva už nejaký ten čas. Predstavenie iWatch po boku aplikácie Healthbook by dávalo logický zmysel. Keďže keď sa pozrieme spätne do minulosti zistíme, že Apple si najal niekoľko top expertov v monitorovaní zdravotného stavu a životných funkcií. Práve toto nás vedie k tomu, že hodinky iWatch po dnešnom dni už nemusia byť len mýtom, ale môžu sa stať skutočnosťou.

Ďalšou novinkou, ktorou Apple môže ohúriť je inteligentná domácnosť. Už dávnejšie sa ukázalo, že Apple má program na certifikáciu domácich spotrebičov, ktoré by mohli v budúcnosti vytvoriť inteligentnú domácu sieť, v ktorej by spolupracovali všetky domáce spotrebiče. Predstavenie takéhoto certifikátu sa očakáva práve dnes na konferencii WWDC. Ako udáva server The Times práve dnes by mohol byť predstevený certifikát, ktorý by vývojárom dával možnosti na naprogramovanie svojich aplikácií tak aby neskôr mohli komunikovať s domácimi spotrebičmi. Práve toto by mohla byť najväčšia novinka iOS 8, ktorá by pre Apple znamenala zásah do viacerých sfér segmentu v ktorom dá sa povedať kraľuje Samsung.

No a v neposlednom rade je tu služba iBeacon. Setver The Wall Street Journal uvádza, že Apple má v tomto roku veľké plány s touto službou. Hovorí, že síce je táto služba ešte v plienkach no do budúcnosti by mohla výrazne zasiahnuť do našich životov. Čo však má Apple konkrétne v plánoch s touto službou na tento rok je zatiaľ neznáme. Možno sa to dozvieme už o pár hodín kedy to celé vypukne. Naše servery Letem Světem Applem Vám budú poskytovať live stream z WWDC, ktorý budete môcť sledovať už od 18:50.

beaconic-ibeacon-retail-kit

Dnes nejčtenější

.