Zavřít reklamu

Apple dnes představil poměrně velké množtví novinek a i když pro běžné uživatele mohla působit Keynote k WWDC 2014 jako menší zklamání, přesto jsme se mohli podívat na skutečně revoluční funkce. Jednou z těch nejzajímavějších vůbec je funkce označená jako iOS Continuity, která dokáže propojit iOS zařízení s Macem tak jako nikdy předtím. Apple dokázal propojit telefon a počítač takovým způsobem, jakým to nedokázal nkdo předním. Základem je, abyste na sévm Macu měli OS X Yosemite a na iOS zařízení iOS 8. Následně již jen stačí být na jedné Wi-Fi síti. Pojďme se podívat na to, jakým způsobem iOS Continuity funguje a co vlastně dokáže.

Když vás zrovna nebaví mluvit se svým řidičem a začnete již po cestě domů psát mail na svém iPhonu nebo iPadu, ale nestihnete jej dokončit, stačí když poté co přijdete dokončíte psaní na Macu. Jakmile se totiž vaše iOS zařízení připojí do lokální sítě, přenese data z Mailu, Safari a dalších aplikací do Macu, ovšem takovým způsobem, že můžete pokračovat v psaní jednotlivých vět. Pokud tedy napíšete na iOS zařízení v aplikaci mail text „Letem světem Apple je web o“, doma na počítači Mac uvidíte tuto větu a můžete rovnou pokračovat dopsáním slova „Applu“. To stejné však platí také v případě Safari, když prohlížíte web na svém Macu a zjistíte, že již musíte odejít, automaticky se v momentě synchronizují data a můžete v prohlížení webu pokračovat na iPadu nebo iPhonu i v době, kdy již nejste doma. Vše samozřejmě funguje obousměrně a zcela automaticky bez jediného kliknutí, stlačení displeje nebo čehokoli jiného, stačí že jsou obě zařízení na jedné síti, o víc se nestaráte.

hero

Continuity funguje s aplikacemi Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Maps, Messages, Reminder, Calendar a Contacts. Vývojáři navíc mohou funkci přidat do svých aplikací! Kdyby to nebyl Apple, zde by naše vyprávění o funkci Continuity pravděpodobně končilo a narazilo na strop dnešních technologií, ovšem my píšeme o Applu! Continuty tedy jde mnohem dále. Když sedíte u svého počítače a telefon jste si milé dámy nechali v kabelce nebo v případě pánů někde poblíž humidoru, stačí zvednout hovor přímo na Macu nebo iPadu. Stačí opět, když je telefon ve stejné Wi-Fi síti jako iPad nebo Mac a automaticky lze použít tablet nebo počítač pro uskutečnění hovoru, který je možné přímo z OS X zvednou a nebo jej také uskutečnit tím, že zavoláte někomu ze svých kontaktů. Stejně tak to funguje i v případě, kdy vám dojde SMS nebo MMS. Obojí můžete jak odeslat tak přijmout přímo na Mac. Jedinou podmínkou je, aby byl telefon připojen v lokální Wi-Fi síti.

handoff_gallery_icloud
handoff_gallery_mail

Co ale v případě kdy nejste na Wi-Fi? Propojit iPad a iPhone lze i díky osobnímu hotspotu, který vytvoří iPhone. Díky nové funkci Instant Hotspot uvidíte název zařízení v seznamu Wi-Fi připojení a jednoduše se k němu připojíte. Maily a sms pak můžete v klidu psát na velké obrazovce iPadu a odesíláte je prostřednictvím iPhone.

Dnes nejčtenější

.