Zavřít reklamu

Eddy Cue a Jimmy Iovine si počas konferencie zaspomínali na jedného človeka, ktorý ich v minulosti spájal. Steve Jobs stál pri zrode spoločnosti Beats a Jimmy Iovine s Eddym Cueom stáli pre zmenu pri zrode obchodu iTunes Music Store. Navyše Iovine už v minulom desaťročí navrhoval Stevu Jobsovi, aby pouvažoval nad spustením predplatnej hudobnej služby. Práve Iovine bol jedným z mála ľudí, ktorí mali vplyv na Steva Jobsa a Steve zužitkoval práve ich rady pri bájnom terorizovaní zamestnancov v hone za kvalitou.

Iovine behom rozhovoru vyhlásil, že Steve Jobs dokázal pozbierať ten najlepší tím ľudí na svete a dokázal ich zorganizovať tak, aby teraz viedli jeho spoločnosť, keď tu už nie je. Iovine tiež dodal, že so zhoršujúcim sa stavom Steva Jobsa bolo jasné, že Apple bude musieť prejsť reorganizáciou. To sa napokon stalo a jednu z najvýznamnejších zmien vo vedení spôsobilo fiasko s Apple Maps, kvôli ktorému Tim Cook prepustil Scotta Forstalla a zveril jeho tím do rúk Craigovi Federighimu a Jonymu Ivovi. Čo ale Iovina prekvapilo, bolo, aký je Apple flexibilný aj napriek tomu, že sa jedná o obrovskú spoločnosť. Jej schopnosť rýchlo sa reorganizovať dokonca prirovnal ku schopnosti, ktorú dokážu väčšinou len malé spoločnosti.

Cue k tejto téme dodáva, že napriek smutnej udalosti Apple dokázal fungovať aj naďalej bez toho, aby musel prejsť reštartom. Verí, že spoločnosť neprešla žiadnym reštartom a aj keby, vôbec to nebolo cítiť: „Nepríde mi, že by sme prešli reštartom. Skôr mi príde, že máme úžasný vedúci tím, ktorý naozaj pracuje ako tím a spoločne pracuje na produktoch bez ohľadu na to, či ide o hardvér, softvér alebo služby. Steve bol skvelým priateľom a skvelým učiteľom a musím priznať, že mi chýba. Ale keď sa pozriem na to, ako vybudoval Apple a čo robíme teraz, tak si myslím že by bol extrémne hrdý na všetko, na čom momentálne pracujeme a vyvíjame a myslím si, že pokračujeme v stopách dedičstva, ktoré nám zanechal.“

*Zdroj: Re/code

Dnes nejčtenější

.