Zavřít reklamu

 Podľa najnovších informácií, ktoré zverejnil server CPU-World.com, by mali úplne nové čipy od Intelu doraziť ešte skôr ako sa predpokladalo. Malo by sa primárne jednať o procesory s označením Broadwell a Skylake. Aj keď sa jedná o dve úplne odlišné architektúry, Intel by ich mal uviesť v takmer rovnakom čase.

Prvá vlna nových procesorov vyrábaných 14 nm technológiou s označením Broadwell by sa mala v mobilnom segmente objaviť ešte tento rok, konkrétne v jeho štvrtom štvrťroku. V desktopovej forme by sme sa však mali týchto procesorov dočkať až začiatkom roka 2015, čo naznačuje, ža Intel chce tieto čipsety primárne určiť mobilnému trhu. Zároveň by sa však s desktopovou verziou Skylake mala objaviť desktopová verzia Broadwell, čo by malo za následok uvedenie dvoch odlišných architektúr pre stolné PC naraz.

Zatiaľ čo štandardné modely Core i7 a i5 bez označenia „K“ by mali rovno spadať do novšej línie Skylake, modely Core i3, Pentium a Celeron by mali byť uvedené až v druej polovici roku 2015. Či a kedy sa týchto čipov dočkáme pre notebooky, tablety či smartóny je zatiaľ otázne. Najväčšou novinkou Intelu pre tento rok by malo byť uvedenie procesorov Haswell-E a čipsetov X99, ktoré by mali priniesť podporu DDR4 pamätí.

Dnes nejčtenější

.