Zavřít reklamu

Analytik spoločnosti Jefferies, Peter Misek, je jedným z najznámejších analytikov vo svete Applu. Analytik je známy tým, že jeho predpovede majú rôznu pravdivosť. Tentoraz sa Misek dostal k prototypom produktov spoločnosti Apple, ktoré sú a budú vyrábané v Ázii a vyzerá to, že sa máme na čo tešiť. Tvrdí, že sa dozvedel o niekoľkých prototypoch zariadení, no vymenoval početné zariadenia, ktoré by mali zažehnať strach investorov o to, že Apple už neplánuje predstaviť žiadne inovatívne produkty.

Hneď na úvod to má byť bájna televízia iTV. Televízor spoločnosti Apple podľa neho skutočne existuje a aj keď neodhalil, aký bude veľký, odhalil, čo od neho môžeme očakávať. Malo by sa jednať o inteligentný televízor s 4K rozlíšením, ktorý budeme ovládať s pomocou hlasu a pohybu. To je v súlade so špekuláciami, že Apple pripravuje Siri pre Apple TV a kúpou spoločnosti PrimeSense, ktorá mimo iného vyrobila pohybové ovládanie pre Kinect. Ďalším špeciálnym produktom má byť nový MacBook Air s dotykovou obrazovkou a procesorom Apple A8, vďaka čomu je možné, že práve toto je zariadenie, ktoré sa dnes označuje ako iPad Pro, respektíve 12-palcový iPad.

ipad-klavesnica

Tretím významným produktom má byť 5.5-palcový mobil s 2K displejom. Na tom by nebolo nič neobvyklé, keďže táto technológia tu už dnes je a Samsung ju plánuje použiť u svojho Galaxy Note 4. Lenže špeciálny model iPhone sa bude líšiť v jednej vlastnosti. Bude to telefón, ktorý keď otvoríte, stane sa z neho iPad mini. Apple teda môže podľa analytika pripravovať zariadenie, ktoré by nielen zachovalo existenciu iPadu mini, ale tiež by predstavovalo riešenie pre ľudí, ktorí chcú iOS a obrazovku typickú pre Galaxy Note. To, čo sa zdá ako hudba budúcnosti, je však niečo, čo už prezentoval Samsung na začiatku roku 2013 na veľtrhu CES v Las Vegas. Spoločnosť tam totiž prezentovala koncept svojich skladacích displejov a mala by začať budovať fabriku, kde sa budú displeje masovo vyrábať. Existuje však aj taká možnosť, že Apple takýto prístroj nikdy nepredstaví. Apple konieckoncov každoročne vyrobí niekoľko experimentálnych produktov, ktoré nakoniec nikdy nevyrobí. Mimo iného to mal byť aj lacnejší iPhone v roku 2011 a špeciálny model iPhone 4S s podporou LTE sietí, miesto ktorého vyšiel iPhone 5.

Analytik tiež tvrdí aj to, že Apple vyvíja prototypy inteligentných hodiniek so zakriveným displejom, čo je pomerne pravdepodobné, keďže náramok Samsung Gear Fit už využíva takúto technológiu a očakáva sa, že podobne na tom bude aj tretia generácia hodiniek Samsung Gear. Spoločnosť by však okrem takýchto zariadení mala pracovať aj na ďalších obliekateľných zariadeniach, ktoré slúžia ako zdravotné príslušenstvo alebo ako prístroj na vykonávanie platieb. Taký prípad je pravdepodobný, keďže sa špekulovalo, že hodinky iWatch budú mať zabudované NFC pre jednoduchšie vykonávanie bezkontaktných platieb v obchodoch. Na druhú stranu sa Apple usiluje o nezávislosť od NFC tým, že vyvinul technológiu iBeacon postavenú na rozhraní Bluetooth 4.0 LE.

fuse-chicken-iwatch-4
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.