Zavřít reklamu

 Ako sme vás informovali už pred nejakým časom, čínska spoločnosť Lenovo urobila začiatkom tohto roka významnú akvizíciu kúpou Motoroly. Pod záštitou Lenova sme sa už mali dočkať prvého modelu Motorola Moto E. No keďže tento smartfón skôr spadal do strednej triedy, Lenovo na seba nenechalo dlho čakať a zdá sa, že začína naplno vstupovať do segmentu High-end smartfónov.

Server Phonearena.com prišiel s veľmi zaujímavou informáciou. Podľa neho sa Lenovo chystá v blízkej dobe vydať svoj prvý top smartfón. A že to top nebude len slovko pred názvom, nám naznačujú veľmi zaujímavé parametre. Tento phablet by mal spadať do kategórie medzi LG G3 či Samsung Galaxy Note 4. Má ponúknuť displej s uhlopriečkou 6 palcov a rozlíšením QHD čiže 2560 × 1440 pixelov.

Srdcom zariadenia by mal byť rovnaký procesor, aký je použitý v Samsungu Galaxy S5, čiže by sa malo jednať o čipovú sadu Snapdragon 801 so štyrmi logickými jadrami naladenými na takt 2,5 GHz. Na zadnej strane by sa mal nachádzať fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx s optickou stabilizáciou obrazu. O konektivitu sa postará NFC, LTE, Bluetooth a mnoho ďalších vychytávok. Zaujme najme hrúbka samotného smartfónu, ktorá by mala dosahovať 7,7 mm. Najväčším lákadlom pre tých, ktorí svoj smartfón využívajú naplno bude asi batéria, ktorá by mala ponúknuť kapacitu až 4 000 mAh, čo je takmer trikrát viac, než ponúka iPhone 5s.

2077503_lenovo-vibe-z2-pro
2077504_lenovo-vibe-z2-pro

Dnes nejčtenější

.