Zavřít reklamu

Chtě nechtě si musíme přiznat, že Microsoft získal v podobě Skype nejsilnější VoIP komunikační nástroj v současnosti. Je otázkou, zda bude za pět let tam kde je dnes nebo po něm stejně jako po kdysi populárním ICQ neštěkne ani pes. Aby však nedošlo k druhé variantě, snaží se Microsoft Skype oživit a nabídnout novinky, které posunou komunikaci ještě dál než je dnes. Poté co jsme vás informovali o chystané nové verzi Skype pro Mac, která přinese nový vzhled, přichází další novinka, kterou tentokrát odprezentoval na Code Conference v Kalifornii sám CEO Microsoftu Satya Nadella.

Ten představil nejrevolučnější novinku od vzniku Skype, hlasový překladač pracující v živém čase. Satya si povídal s počítačem v angličtině, ten však v reálném čase jeho hlas přeložil do němčiny a uživatel na druhém konci slyšel němčinu. Když pak německy odpověděl Satya slyšel hlas v angličtině. Uživatelé v Německu uvedli, že překladu šlo naprosto bez problému rozumět, ovšem v některých fázích rozhovoru se museli skutečně velmi dobře zaposlouchat, aby neměli problém pochopit o čem se vlastně dvojice baví.

Online hlasový překladač v reálném čase bude jako beta verze spuštěn v letošním roce přímo jako součást Skype a společnost uvedla prostřednictvím Nadelly, že má k dispozici data pro překlad do 40 různých jazyků světa. Bude však trvat ještě nějaký ten pátek, kdy se dočkáme podpory všech 40 jazyků. Funkce je bezesporu revoluční a rozhodně nám pomůže komunikovat i s lidmi, jejichž jazyk na rozdíl od angličtiny nebo němčiny neovládá kde kdo. Skype představil nejrevolučnější věc v historii VoIP komunikace: překladač hlasu v reálném čase

Dnes nejčtenější

.