Zavřít reklamu

Společnost Apple investovala poměrně značnou finanční částku do společnosti GT Advanced, která vyrábí safír, jenž je určen pro tajný projekt, jak uvedl sám Tim Cook. Přesto, že lze Apple považovat za průkopníka v oblasti využití safíru ve spotřební elektronice, je důležité pamatovat na fakt, že tento materiál s výjimkou Touch ID zatím nikde nevyužil a prozatím jej pouze vyrábí. Největší využití safíru se přitom očekává od hodinek iWatch.

Safír má jedinečné vlastnosti díky kterým jej je možné v přirozených podmínkách poškrábat v podstatě pouze diamantem. Na druhou stranu se jedná o křehký materiál, který sice nelze prakticky nijak poškrábat, ovšem je poměrně snadné jej rozbít při pádu. Další nevýhodou safíru a důvodem proč se s ním setkáváme pouze o prémiových produktů jako jsou exkluzivní značky hodinek, je fakt, že se jedná o poměrně drahý materiál. Apple však dokázal vyvinout technologie, díky kterým dokáže vyrábět safír s co nejnižšími náklady.

Podle Korejských médií se však k Applu brzy přidají společnosti LG a jak jinak než Samsung. Ty mají obrovský zájem o využití safíru a zkoumají možnosti, jak jej vyrábět za co nejnižší náklady. Obě společnosti se o safír přitom již dříve zajímaly, ovšem když zjistily náklady za které je možné safírové sklo vyrábět, upustily od veškerých plánů na jeho využití u svých produktů. Nyní, když Apple přišel ze způsobem jak je možné sklo vyrábět s co nejmenším množstvím odpadu a za co nejnižší cenu se zdá, že LG a Samsung tato myšlenka opět zaujala.

LG i Samsung si nechtějí nechat ujet vlak a nechtějí podcenit situaci, kdy by se Apple mohl stát prvním a jediným výrobcem, který do běžné elektroniky přinese safírové sklo. Právě to by totiž pro LG i Samsung mohlo znamenat poměrně značný problém a lidově řečeno by jim ujel vlak. Jedná se tak o další z příkladů, kdy na souboji technologických společností vydělají především zákazníci, kteří získají produkt, jenž byl doposud považován za prémiový. Uvidíme, kdy a u jakého produktu se nakonec safíru dočkáme.

iPhone_6_concept

Dnes nejčtenější

.