Zavřít reklamu

Společnost Algoriddim, tvůrce populární aplikace Djay dnes přináší aktualizaci, která nadchne každého, kdo miluje mixování hudby. Díky novému partnerství se společnosti Spotify totiž aplikace Djay nabízí přímý přístup k Spotify, díky čemuž umožňuje streamovat více než dvacet milionů skladeb. Tyto sklady je navíc možné editovat v Djay stejně jako skladby, které jsou uloženy v lokální paměti, tedy přímo v iPhone nebo iPadu. Právě kapacita zařízení společně s množstvím hudby kterou DJ potřebuje tvořila největší problém jak aplikaci využít pro skutečnou párty.

Nyní je vška již jedno zda máte ve svém iPadu deset nebo deset tisíc skladeb, kdykoli potřebujete skladbu, můžete si jednu z dvou desítek milionů skladeb nechat streamovat přímo do aplikace a rovnou ji upravovat.

„S dvaceti miliony skladeb na dosah ruky, se mohou uživatelé cítit zavaleni volbami, které mají v ruce, ale Djay a Spotify mají řešení tohoto problému. Začátkem letošního roku získala společnost Spotify Echo Nest, společnost která analyzuje skladby a doporučí písně, které jdou spolu dobře dohromady. Jako výsledek bude Djay analyzovat skladby na základě BPM, hudebního stylu a dalších klíčů a automaticky určí písně, které se k dané skladbě hodí. K dispozici je také funkce automix radio, která bude automaticky vybírat a přehrávat skladby, kterou jdou dobře dohromady.

spotifymatch

Integrace služby Spotify do samostatné aplikace je poměrně raritní záležitostí, která navíc ukazuje, jak by Apple mohl využít službu Beats Music. Apple by tak mohl přímo v aplikacích jako je Garageband nebo iMovie nabízet písničky, které lze využít k mixování nebo jako soundtrack k videu a tyto písně by následně mohl vyhledat a navrhnout přímo v Beats Music. I když zní celá myšlenka Spotify a Djay poměrně zajímavé, je samozřejmě jasné, že pokud ji chcete využívat, což můžete již od dnešního dne, je nutné zaplatit měsíční poplatek za Spotify Premium účet.

Dnes nejčtenější

.