Zavřít reklamu

Spoločnosť Microsoft má pomerne veľké plány so svojim softvérom. Na internete sa objavili informácie o tom, že Microsoft chce na predplatný model presunúť nielen sadu Office, ale aj operačný systém Windows. Špeciálna verzia operačného systému Windows 365 má fungovať na podobnom princípe ako Google Chrome OS. To je zároveň v súlade so špekuláciami o údajnom „Windows with Bing“, ktorý mal byť úzko zviazaný so službou Microsoft Bing. No ako to už býva, po prvom úniku sa systém jednoducho vyparil.

Podľa únikov bude Windows 365 úzko prepojený so službou OneDrive, presne tak ako je Chrome OS prepojený s Google Drive. To s najvyššou pravdepodobnosťou znamená, že Windows 365 bude dostupný iba na super-lacných počítačoch, ktoré nebudú mať skoro žiadne voľné miesto a užívatelia si budú musieť svoje súbory uploadovať skôr na cloud. Tam samozrejme užívatelia dostanú zadarmo veľký úložný priestor na určitý čas a po jeho uplynutí si budú musieť buď kúpiť nový počítač s Windows 365 alebo si predplatia cloud na ďalší rok.

Táto vízia sa môže niektorým zdať nelogická, na druhú stranu si Chrome OS v USA vybudoval popularitu práve vďaka tomuto systému. Pre užívateľov to znamená, že budú mať každé dva roky nový počítač, zatiaľ čo pre výrobcov to znamená udržanie pravidelných príjmov z predaja počítačov. A pretože Chrome OS začal Microsoftu ukrajovať riadny kus koláča, Microsoft sa bude brániť. Samotný systém by mal byť pre OEM výrobcov k dispozícii za veľmi nízku cenu, špekuluje sa dokonca o cene do 20 dolárov.

Dnes nejčtenější

.