Zavřít reklamu

Dnes neexistuje ani jeden hráč, ktorý by nepoznal sériu Grand Theft Auto. Známa gangsterská séria sa objavila na mnohých platformách a s odstupom času sa dostala aj na Mac, kde je teraz vďaka Cult of Mac dostupná s výraznou zľavou. Server ponúka celú trilógiu GTA 3 iba za 10 dolárov, vďaka čomu získate tri najslávnejšie predošlé diely série so 67% zľavou. Trilógia pozostáva z dielov Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice CityGrand Theft Auto: San Andreas, ktoré sú tiež dostupné na iPhone a iPad a ktoré sme recenzovali.

GTA 3 môžeme pokladať za najrevolučnejší titul minulého desaťročia. Jedanlo sa totiž o prvý 3D titul s otvoreným svetom a veľkými možnosťami, ktorý vyšiel už začiatkom roku 2002 pre počítače, aj keď pôvodne mal vyjsť na konci roku 2001. Hra ale musela byť kvôli teroristickým útokom na WTC 11.9.2001 zmenená, keďže obsahovala niekoľko kontroverzných misií. Vo svojej súčasnej podobe hra ponúka otvorené mesto Liberty City rozdelené na tri ostrovy, viac ako 50 vozidiel a samozrejme príbehovú líniu s množstvom misií. Hra sleduje príbeh Claudeho Speeda, bývalého bankového lupiča, ktorého zradila jeho milenka Catalina pri prepade jednej z bánk. Claude, ktorý bol zatknutý, sa však kvôli udalostiam stal utečencom, ktorého cieľom je pomstiť sa za zradu.

Grand Theft Auto: Vice City zas u mnohých ľudí znamená najlepší diel celej série. Vice City sleduje príbeh Tommyho Vercettiho, bývalého nájomného vraha z Liberty City, ktorý sa kvôli obchodu s drogami dostáva do slnečného Vice City na Floride. Obchod je ale prerušený lokálnou mafiou a tak sa Tommy pokúša získať späť peniaze, ktoré mu boli pri obchode ukradnuté. Hra je istým prirovnávaná k Scarface s Al Pacinom a nie je sa čomu diviť. Samotní autori priznali, že pri tvorbe hry sa inšpirovali legendárnym mafiánskym filmom a niektoré lokácie boli dokonca priamo inšpirované hrou. Mimo iného to je napríklad vila lokálneho drogového magnáta Ricarda Diaza či klub, v ktorom došlo ku prestrelke. Vice City je prvým dielom série, v ktorom si hráči zajazdia aj na motorkách a v helikoptére.

Grand Theft Auto: San Andreas netreba rozpísať do detailov. Hra sa zapísala do histórie ako jednou z najlepších, aké kedy vyšli a netreba sa čomu diviť. Rockstar tu vyťažil zo svojho enginu absolútne maximum a okrem gigantického herného sveta tu pribudlo množstvo aktivít, aké sa dajú robiť na západnom pobreží USA a v Las Vegas. Hra ponúka prakticky neobmedzené možnosti, keďže hráči tu môžu tuningovať svoje autá, môžu bojovať o územia gangov, kupovať ohromné množstvo domov a keď už nemajú čo s peniazmi, tak ich môžu utratiť v najbližšom kasíne. San Andreas je skutočne hrou neobmedzených možností, čo platí dvojnásobne pri Windows verzii, kam si môžu hráči navyše inštalovať svoje vlastné vozidlá, zbrane a veľa ďalšieho. V San Andreas sa hráči vžijú do role Carla „CJ“ Johnsona, ktorý sa kvôli vražde svojej matky vracia do San Andreas z Liberty City. San Andreas ponúka mapu s rozlohou 36 kilometrov štvorcových, na ktorej sa nachádzajú mestá Los Santos, San Fierro a Las Venturas, obrovská púšť a vidiek s množstvom malých mestečiek. Samozrejme, hra ponúka bonus v podobe stoviek až tisíciok odohraných hodín. Ak máte záujem o trilógiu GTA pre Mac, môžete si ju zakúpiť priamo tu.

Ak máte záujem o trilógiu GTA pre Mac, môžete si ju zakúpiť priamo tu.

Dnes nejčtenější

.