Zavřít reklamu

Apple a Samsung jsou blízko dosažení dohody, která by mohla urovnat veškeré patentové spory, které mzi sebou celosvětově obě společnosti vedou. Informaci přinesl server The Korea Times a následně také uznávaný magazín Fortune, který slova Korea times potvrdil. Apple se na konci minulého týdne dohodl se společností Google, respektive divizí Motorola a urovnal tak veškeré probíhající spory mezi Applem a Googlem. Nyní se zdá, že má společnost blízko také k urovnání sporů s největším rivalem, se kterým vede po celém světě desítky soudních sporů, s jihokorejským Samsungem.

„Samsung nedávno obnovil jednání s Applem a snaží se dospět k dohodě, jak vyřešit veškeré žaloby mimosoudní dohodou. Bude zapotřebí více času na projednání detailů, jako jsou licenční poplatky a mnoho dalšího, i tak je však vše již na velmi dobré cestě,“ uvedl The Korea Times. Samsung je největším soupeřem Applu na poli soudních dvorů a Apple ročně stojí výdaje za první zastoupení téměř čtvrt miliardy amerických dolarů. Pokud by se Apple dohodl se Samsungem, v podstatě ve hře o patenty zůstanou již jen takzvaní patentový trolové, s ostatními společnostmi totiž Apple nevede ani zdaleka tolik sporů jako vedl právě s Motorolou a Samsungem.

Apple odjakživa hlásal, že se snaží dohodnout s každou společností a nabízí všem možnosti, díky kterým se mohou vyhnout soudním sporům a žalobám. Pokud tedy Samsung a Apple najdou společnou řeč, uleví se nejen obou společnostem, ale také zákazníkům, které současné spory omezovaly například tím, že soudy nařídily zákaz prodeje výrobků Applu nebo naopak Samsungu v daném státě. Dohoda pak jistě potěší také akcionáře, kteří neradi vidí, jak se peníze vyhazují za soudní spory.

Galaxy S5

Dnes nejčtenější

.