Zavřít reklamu

11. september 2001, to je deň, ktorý sa zrejme navždy zapísal do histórie. Teroristické útoky na Svetové obchodné centrum si v spomínaný deň vyžiadali takmer 3 000 obetí a zanechali veľké množstvo zranených. Na mieste, kde sa ešte pred 12 rokmi nachádzali dve obrovské budovy, sa momentálne nachádza pamätné múzeum, po boku ktorého jeho zakladatelia nechali vytvoriť oficiálnu companion aplikáciu. Tá je dostupná už teraz úplne zadarmo pre iPhone a iPod touch a užívatelia sa vďaka nej môžu dozvedieť zaujímavosti.

Aplikácia poskytuje celkovo 4 exkurzie a je určená skôr pre ľudí, ktorí nemajú možnosť navštíviť múzeum. 9/11 Memorial Museum sa nachádza presne na mieste bývalého WTC a je vyhĺbené smerom do zeme, kde sa nachádzajú pamätníky ľudí, ktorí zahynuli pri teroristických útokoch z 11. septembra 2001. Jednotlivé exkurzie v aplikácii sú nahovorené osobnosťami, ako je Robert De Niro či Michael Bloomberg. Samotná aplikácia, ako aj exkurzie sú potom dostupné v angličtine, španielčine, francúzštine a ďalších jazykoch, no celkom pochopiteľne tu chýba čeština a slovenčina.

Samotné múzeum pamiatky na 9/11 Memorial Museum má byť otvorené už budúci týždeň, 21. mája/května pre širokú verejnosť. Už deň predtým sú ale na otváraciu akciu pozvané pozostalí po obetiach, záchranári, robotníci, ľudia čo prežili, majiteľov podnikov a mnohých ďalších, ktorí sú nejakým spôsobom spojení s udalosťami z 11. septembra 2001. Pokiaľ máte namierené do USA a chceli by ste sa zúčastniť exkurzie v múzeu, môžete si rezervovať lístky na adrese 911memorial.org.

911 museum guide
911 museum guide

Dnes nejčtenější

.