Zavřít reklamu

Nintendo oznámilo finančné výsledky za ďalší kvartál a zároveň vstúpilo do nového kvartálu pomerne netradične. Spoločnosť pri oznámení finančných výsledkov predstavila svoju prvú mobilnú aplikáciu, navzdory tomu že prvé tvrdenia vraveli o tom, že Nintendo nič také v roku 2014 nepredstaví. No pokiaľ ste čakali, že Nintendo predstaví prvého Super Maria, Zeldu alebo Pokémonov pre iOS, ste na omyle. Spoločnosť namiesto toho predstavila webovú aplikáciu pre službu Mario Kart TV a bude k dispozícii už čoskoro pre všetky mobilné zariadenia.

Webová aplikácia bude slúžiť ako doplnok pre pripravovanú závodnú hru Mario Kart 8, pričom užívatelia budú môcť s pomocou aplikácie nahrávať a sledovať gameplay videá od ostatných hráčov a rovnako budú mať prehľad nad štatistikami a ďalšími informáciami, ktoré sú spojené s profilom hráča. Možnosť sledovať gameplay videá bude k dispozícii pre všetkých, avšak nahrávanie videí a sledovanie štatistík bude k dispozícii výhradne pre užívateľov s Nintendo Network ID. Rovnako bude k dispozícii možnosť sledovať oficiálne videá a správy od spoločnosti Nintendo, ktoré nejak súvisia s hrou Mario Kart. Webové rozhranie je momentálne známe ako Mario Kart TV alebo MKTV, avšak názov je zatiaľ pracovný a v budúcnosti sa môže zmeniť.

V konečnom dôsledku sa tak jedná o companion aplikáciu fungujúcu na podobnom princípe ako Battlelog od EA či Social Club od Rockstar Games. Narozdiel od nich však bude MKTV dostupné pre všetky mobilné platformy naraz a bude sa k nej pristupovať cez internetový prehliadač. Či má Nintendo v budúcnosti v pláne pokračovať s vývojom nových aplikácií momentálne nie je známe, avšak prezident spoločnosti Satoru Iwata sa v minulosti vyjadril, že spoločnosť berie na vedomie mobilné aplikácie a v budúcnosti ich môže chápať ako súčasť jej obchodného modelu. Neskôr sme sa mohli dozvedieť, že aplikácie budú skôr slúžiť na propagovanie produktov a práve to spĺňa nová Mario Kart TV, ktorá vyjde ako doplnok pre Mario Kart 8.

mario kart tv

 

*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.