Zavřít reklamu

Jony Ive sa bude môcť pokochať ďalším ocenením. Šéfdizajnér Apple by mal v múzeu moderného umenia v San Franciscu získať ocenenie Bay Area Treasure Award, ktoré je každoročne prideľované významným osobnostiam žijúcim v oblasti San Francisco Bay. Práve 48-ročný brit už niekoľko rokov býva v luxusnom apartmáne v San Franciscu a v oblasti už navrhol niekoľko inovatívnych produktov, akými sú mimo iného iPod, iPhone, MacBook Air, Mac Pro a iOS 7.

Jona Ive figuruje v spoločnosti Apple už od roku 1992 a práve to je dôvod, prečo si Ive podľa múzea zaslúži ocenenie. Stál za dizajnom mnohých revolučných produktov, akými boli a sú iPod, iPhone, iPad, MacBook Air, Mac Pro a ďalšie. Rovnako stál aj za dizajnom iOS 7 a pracuje na novom dizajne OS X 10.10, ktorý spoločnosť Apple predstaví už za necelý mesiac na WWDC 2014. Múzeum plánuje odovzdať Jonymu ocenenie na prezentácii, ktorá sa bude konať 30. októbra/října 2014. Akcia bude prístupná pre všetkých, avšak ľudia si na ňu musia zakúpiť lístky, ktorých cena sa bude pohybovať v rozmedzí 400 až 1 250 dolárov. Jony Ive v minulosti získal aj viaceré ďalšie ocenenia, vrátane odznaku Blue Peter a tiež bol menovaný anglickou kráľovnou na Sira.

Ocenenie Bay Area Treasure Award v minulosti získali aj mnohé ďalšie osobnosti, ku ktorým patrí mimo iného Lawrence Halprin, George Lucas, Jim Campbell či Waxne Thiebaud. Jony Ive na správu zareagoval potešujúco a vraví, že sa cíti poctený tým, že si ho múzeum „všimlo“. Zároveň dodáva, že v minulosti niekoľkokrát s radosťou navštívil toto múzeum.

Jony Ive: The Genius behind Apple’s greatest product – nová kniha o šéfdesignérovi Applu přichází

jony-ive
*Zdroj: SFMOMA

Dnes nejčtenější

.