Zavřít reklamu

Našim čtenářům nemusíme připomínat, že Nike propustil drtivou většinu týmu FuelBand, který se staral o vývoj samotného hardware. Ponechal si pouze tým související se softwarem a otevřel svoji Nike + Fuel laboratoř, ve které bude testovat produkty třetích stran, které vybaví jednotkou Fuel. Největší problém veškerých sportovních hodinek, náramků a dalších produktů které se snaží měřit sportovní aktivity je totiž v tom, že nemají žádnou univerzální měřící jednotku. Dozvíte se tak kolik jste ušli kroků, spálili kalorií nebo jak dlouho trvala vaše denní aktivita, to však není sexy a co není sexy, to se zkrátka neprodává.

Nike je však zatraceně sexy a právě proto se zdá i dalším výrobcům zajímavé, použít jako měřící jednotku Nike Fuel. Samotné označení Nike Fuel souvisí s fyzickou a sportovní aktivitou, kterou během dne uděláte. Neměří se tak kroky, běh nebo plavání, měří se vše dohromady a vy okamžitě vidíte, kolik Fuel bodů máte za daný den na svém kontě. Právě nyní se pak dostáváme k tomu, proč zřejmě Nike přestal dále vyvíjet svůj FuelBand, ale zaměří se pouze na software a na propojení jednotky Fuel s produkty třetích stran.

b19fbe9a20f34cf8eca39b818bded489

Nike totiž již velmi dlouhou dobu spolupracuje se společností Apple a je zřejmé, že top managment společnosti Nike je tím prvním, kdo se mimo samotné vedení Applu dozví o novinkách, které společnost v oblasti fitness chystá. David Polesný řekl v pořadu týden živě poměrně zajímavou větu a to v momentě, kdy David uvedl, že Nike vyklidil pole Applu. To je poměrně zajímavé a řekl bych že i velice pravdivé tvrzení. Pro Nike je jednodušší s Applem spolupracovat, než soupeřit. Je tak velice pravděpodobné, že měřící jednotkou v chystaných hodinkách nebo nyní se zdá, že spíše sportovním náramku společnosti Apple, bude právě Fuel.

  • Ladie’s Magazine: Motivace – ke každému cíli je nutné udělat důležitý krok, ten první!
109a648196050786c91fa3ad49a77b28

*Vizualizace konceptu Nike Fuel: behance.net

 

Dnes nejčtenější

.