Zavřít reklamu

Určitě to znáte, celý týden pracujete, snažíte se stihnout vše co musíte a když je konečně páteční odpoledne nebo víkend, vlastně zjistíte že nemáte co dělat. O spoustě zajímavých akcích se dozvíte pár dní poté co proběhnou, přečtete si recenzi na film, který již v žádném kině nedávají a zjistíte že jej musíte vidět nebo objevíte úžasné místo jen pár stovek metrů od svého domu, o kterém jste celé roky nevěděli.

Všechny toto problémy však mají společné řešení, přichází totiž aplikace Qool 2, která vám přinese informace o všem, co se ve vašem okolí děje a nedovolí vám zmeškat jedinou akci. Qool 2 je zjednodušeně řečeno povedená RSS čtečka, která shromažďuje informace o všech akcích ve vašem okolí. Když navíc tvrdím že o všem, je tomu skutečně tak. Ostatně posuďte sami, Qool 2 totiž nabízí upozornění na nové filmy, divadelní představení, koncerty, výstavy, sportovní utkání, výlety a místa, kde můžete trávit volný čas.

Hned na úvod je důležité upozornit na fakt, že je aplikace zaměřena především na uživatele z hlavního města. Záměrně říkám zejména, vzhledem k tomu, že položky filmy a místa poskytují zajímavá data i pro ty, kteří nejsou z Prahy. Co se však akcí týká, ty jsou pak pouze z Prahy. Nyní se však už pojďme podívat na samotnou aplikaci, ta si co do designu nehraje na žádné zbytečné moderny a tak využívá klasické rozdělení, které známe již od první verze iOS. Ve spodní části tedy naleznete menu, které aplikaci rozdělí do položek aktuality, akce, v okolí, filmy a místa. Zatím co aktuality přinášejí souhrn nejzajímavějších novinek, informací o nadcházejících akcích nebo informace o tom co proběhne v tomto týdnu, akce již nabízí zcela kompletní souhrn všeho, co se pro nás chystá. Pokud však víte, že neholdujete výletům nebo sportu a raději svůj volný čas trávíte na výstavách nebo v divadle, máte možnost jednoduše zvolit kategorie, ze kterých se mají akce zobrazovat.

qool 2
qool 2
Qool
Qool 2 aplikace

Jakmile se vám v přehledu akcí nebo aktualit některé z událostí zalíbí, máte možnost nechat se na místo akce navigovat, zobrazit odkaz v Safari nebo nastavit automatické upozornění, které vám nedovolí zmeškat nic, co se ve vašem městě děje. Aplikace využívá také polohové služby a pokud je povolíte, okamžitě máte možnost zobrazit zajímavá místa ve vašem okolí. Další položkou v menu jsou pak Filmy, kde naleznete základní informace o nových filmech, které právě hrají v kině a jejich hodnocení z CSFD. Kromě toho také pod každým filmem vidíte, v kterém kině a kdy jej hrají.

Qool_2
Qool

I když jsem upřímně nepátral odkud aplikace čerpá nejnovější data, naleznete v ní téměř všechny akce, které na území hlavního města probíhají a nemusíte se bát, že by vám něco uniklo. Design je možná na první pohled jednoduchý, o to víc je však přehledný a dává vyniknout zejména samotnému obsahu, o který v tomto případě jde především. Po technické stránce pak nabízí Qool 2 vše, co dovoluje iOS zařízení v současné době. Můžete sdílet svoji polohu s přáteli, sledovat přehled akcí i pokud jste off-line a synchronizovat upozornění a nastavení pomocí iCloudu s ostatními iOS přístroji. Jediné co lze aplikaci vytknout je menší kvalita obrázků u některých akcí, které však na durhou stranu neubírají tolik dat z vašeho FUP limitu.

Při prvním spuštění vás také čeká delší načítávání, které je však do jisté míry ovlivněno také rychlostí internetu. Odměnou za delší spuštění aplikace je však fakt, že se načtou při spouštění veškerá data a pohyb v jednotlivých položkách je pak okamžitý a celá aplikace je až neuvěřitelně rychlá. Pokud se tedy občas koušete nudou, je aplikace právě pro vás. Osobně jen doufám, že se ambice vývojářů nezastaví za branami hlavního města, ale brzy se dočkáme aplikace pro celou ČR.

promo_ad_ios

Dnes nejčtenější

.