Zavřít reklamu

Společnost Apple potvrdila v prohlášení pro server TechCrunch další z letošních akvizicí, jejímž soustem se tentokrát stala společnost LuxVue Technology, která vyvíjí speciální displeje založené na technologii microLED. Apple potvrdil nákupi společnosti svým typickým způsobem: „Apple kupuje čas od času menší technologické společnosti a standardně neuvádí podrobnosti o způsobu jejich využití nebo budoucích plánech.“

LuxVue dokáže pomocí technologie microLED vyrábět displeje určené pro produkty, jakými je například iPhone, jenž dokáží pracovat s minimální spotřebou elektrické energie. Společnost o sobě v posledních letech nedávala příliš vědět a spíše než na produkci se soustředila na vývoj microLED displejů, které dokáží výrazně prodloužit životnost přístroje při provozu na baterii.

Právě displej je kromě komunikačních čipů pro Wi-Fi, Bluetooth a GSM součástkou, která nejvíce vytěžuje baterii jakéhokoli přístroje. Společnost, která byla založena v roce 2009, byla dříve známá jako Papierlos Corporation. V průběhu uplynulých let se jí podařilo získat 43 milionů amerických dolarů na další vývoj od finančních skupin jako je například Kleiner Perkins. Samotná společnost LuxVue vyznává stejnou firemní politiku jako Apple, o svém vývoji a o produktech které připravuje nesdílí s veřejností příliš mnoho informací a jediné co je tedy stoprocentně známé je fakt, že právě microLED displeje mohou pro příští generace iPhonů, iPodů a iPadů znamenat radikální zvýšení výdrže baterie. Společnost vlastní mnoho patentů souvisejících s microLED technologií, která zabezpečuje při zachování stejného jasu displeje a stejné kvality, výrazně snížit spotřebu elektrické energie ve srovnání s tradičními technologiemi.

LuxVue

Dnes nejčtenější

.