Zavřít reklamu

Na základě informací od zdrojů v dodavatelském řetězci společnosti Apple dnes přinesl server China Times informaci o tom, že se hodinky iWatch již začaly vyrábět, ovšem prozatím jen v malém množství. Na trh má Apple hodinky uvést v druhé polovině letošního roku s tím, že jako nejpravděpodobnější se jeví jejich uvedení na podzim. Hodinky iWatch využijí podle informátorů takzvaný systém SIP, který umožní sloučit velké množství různých čipů do jednoho modulu a tím tak vytvořit kompaktní design.

To by hodinkám mělo umožnit použít větší množství fitness senzorů při zachování dostatečně malé velikosti na to, aby je bylo možné nosit na zápěstí. iWatch by podle doposud nepotvrzených informací měly nabídnout hned několik různých biometrických senzorů, které umožní sledovat zdravotní stav a množství biometrických funkcí našeho těla. Dále pak bude možné pomocí hodinek sledovat kvalitu spánku, informace o pohybu a množství dalších informací. Údaje pocházející z hodinek pak budou sjednoceny v aplikaci Healthbook, která by měla být nedílnou součástí iOS 8.
V současné době se zdá nepravděpodobné, že by Apple představil iWatch již na WWDC, které probíhá zhruba za měsíc. Společnost pravděpodobně uvede hodinky na speciální konferenci, která bude probíhat na podzim, kdy se představí také nová generace telefonu iPhone a tabletů iPad. Konference pro iWatch a ostatní produkty však budou odděleny a to z toho důvodu, že představení zcela nového produktu je přece jen významnou událostí, která by zastínila i tak významnou událost jakou je představení nového telefonu iPhone.

Dnes nejčtenější

.