Zavřít reklamu

Když hledáte obal na iPhone, většinou narazíte na problém. Buď je totiž obal tenký a má skvělý design, ovšem váš telefon ochrání maximálně před poškrábáním a nebo je naopak skutečně velký a odolný, ovšem tenký a stylový iPhone změní v nevzhlednou cihlu. Někde na pomezí je obal nesoucí název POC VPD 2.0 iPhone 5/5s Case. Pokud patříte mezi milovníky běhání nebo naopak lyžování, pak vám je již nyní jasné, že dvojice zkratek v názvu nejsou jen tak nějaká písmenka, ale označení pro dvojici speciálních materiálů.

Zatím co vnější část obalu nese označení VPD, což je materiál, jenž se používá pro výrobu lyžařských helem, vnitřní část pak nese označení POC, což značí materiál, jenž pohlcuje energii nárazu a dokáže ji do velké míry vstřebat. Tento materiál pak najdeme například v podrážkách sportovní obuvi. Samotný obal se zkládá ze dvou částí z nichž vnitřní do které oblíknete iPhone stejně jako například do originálního iPhone Apple Case, je tvořena právě z absorbujícího materiálu POC.

POC_VPD_2.0

Jakmile iPhone vložíte do vnitřní POC vložky, nasunete na ni z obou stran další vrstvu tvořenou z VPD, díky čemuž je zajištěna nejen absorbce nárazu, ale také pevnost samotného krytu. Obal podle laboratorních testů dokáže pohltit až 56% nárazové energie, díky čemuž ochrání telefon při dopadu. Obal i přesto, že je složen ze dvou vrstev působí ještě poměrně designovým dojmem, který nijak výrazně neovlivní vzhled samotného telefonu a osobně jej považuji za kompromis mezi naprosto odolnými obaly a designovými pouzdry. Telefon je chráněn při pádu, ovšem musíte pamatovat na fakt, že obal nedokáže ochránit displej telefonu a ani jej nepromění ve voděodolný přístroj, což obaly typu Lifeproof dokáží, ovšem také změní vzhled přístroje.

VPD_2.0_Case

Z pochopitelných důvodů jsem netestoval skutečně extrémní pády, ovšem při běžných pádech z výšky vaší kapsy nebo ze stolu, se telefonu při testování skutečně nic nestalo a to ani při dopadu na tvrdý podklad. Obal nabízí přístup ke všem portům a dostatečný otvor pro fotoaparát a blesk, který negativně neovlivní kvalitu fotografií, což se pravidelně stává u malých výkrojů pro blesk a fotoaparát. Obal nepůsobí nijak velkým dojmem a pokud vám vadí ostré hrany telefonu, pak je vhodným řešením. Vnější strana je vytvořena ze dvou materiálů a zatím co spodek je kombinací POC a VPD, vrchní strana je jen VPD (samozřejmě vložka je celá z POC), telefon se tak ve spodní části velmi dobře drží a neklouže. Pokud tedy hledáte obal, který sice dokáže telefon ochránit, ale nijak dramaticky nezmění jeho vzhled, pak je POC VPD vhodným řešením.

  • Obal POC VPD si můžete zakoupit za cenu 999Kč přímo zde.
iPhone_5_case

Dnes nejčtenější

.