Zavřít reklamu

Analytik Sun Chang Xu zo spoločnosti ESM China sa vyjadril, že budúca generácia telefónu iPhone môže ponúknuť fotoaparát s elektronickou stabilizáciou obrazu. Ak by sa totiž Apple rozhodol aplikovať optickú stabilizáciu obrazu, potom by nebol schopný vyrobiť dostatočne tenký fotoaparát a fotoaparát by tak vytŕčal z tela telefónu. iPhone 6 má byť totiž tenký 6 milimetrov a hrozilo, že by sa zopakovala situácia, s akou sme sa stretli už pri iPode touch 5. generácie, z ktorej vytŕčal fotoaparát.

Analytik tiež tvrdí, že fotoaparát bude mať o niečo väčšie pixely, než súčasný iPhone 5s, pričom veľkosť pixelov sa zväčší z 1.5 µm na 1.75 µm. Takéto zväčšenie pixelov spôsobí, že fotografie budú mať vyššiu kvalitu kvôli lepšej priepustnosti svetla. Otázkou ale ostáva, ako sa Apple s fotoaparátom popasuje. Doterajšie tvrdenia nasvedčovali tomu, že Apple vďaka optickej stabilizácii obrazu nie je schopný vyrobiť dostatočne tenký fotoaparát a tak by vytŕčal z tela telefónu. Apple by sa tak podľa analytika mohol rozhodnúť pre elektronickú stabilizáciu obrazu, ktorá by mu umožnila vytvoriť dostatočne tenký fotoaparát. Elektronická, alebo inak digitálna stabilizácia obrazu, je dnes aktívna len pri nahrávaní videa na iPhone, ale nie pri fotografovaní. Početné konkurenčné zariadenia dnes už ponúkajú optickú stabilizáciu obrazu, na čele s LG G2. OIS tiež ponúka čerstvo predstavený Samsung Galaxy K zoom.

Analytik Sun Chang Xu v minulosti zverejnil aj to, že iPhone 6 bude obsahovať senzory tlaku, teploty a vlhkosti, pričom iWatch budú mať zabudované ďalšie dva senzory, jeden na meranie krvného tepu a druhý na meranie kyslíku. Či je tvrdenie pravdivé, sa dozvieme až v septembri/září, kedy Apple predstaví svoje nové telefóny. Podľa dostupných informácií by mal totiž predstaviť dva telefóny, jeden so 4.7-palcovým displejom a druhý s 5.5-palcovým displejom. Prvá verzia sa má začať predávať už tento rok, no druhá verzia sa do predaja dostane o niečo neskôr kvôli problémom s batériou.

iphone_6
*Zdroj: GforGames

Dnes nejčtenější

.