Zavřít reklamu

Vďaka súdnemu sporu sme sa dozvedeli, že reklamná kampaň The Next Big Thing dokázala mobilizovať marketingové oddelenie Applu a Phil Schiller dokonca zvažoval, že najme novú reklamnú agentúru, ktorá zaháji protiútok. Samsung vo svojej reklamnej kampani pokračuje naďalej, avšak teraz si už nerobí srandu zo zákazníkov, ktorí čakajú týždne pred obchodmi Apple Store ale prezentuje funkcie svojho nového Samsungu Galaxy S5. Ale ako inak, ani táto reklama sa nezaobišla bez štipky provokácie.

Spoločnosť v nej mimo iného prezentuje 16-megapixelový fotoaparát a vzápätí dodáva, že telefón robí fotky v „dvakrát tak vysokom rozlíšení ako iPhone“. Po zhliadnutí reklamy máme pocit, že Samsung vložil do reklamy túto vetu provokatívne a treba ju brať skôr s nadhľadom. Je to totiž jediná narážka na Apple, ktorá sa v tejto reklame objaví. Samsung totiž ďalej prezentuje funkcie, ktoré iPhone nemá, menovite väčší displej, možnosť zaostriť fotografiu až po jej odfotení, aplikáciu S Health a veľa ďalšieho. Špekuluje sa pritom, že práve tieto veci by mal doplniť Apple u svojho nového iPhone, konkrétne plánuje predstaviť telefón s 4.7-palcovým displejom a aplikáciu Healthbook. Na záver nechýba ani ukážka vodotesnosti telefónu.

V súvislosti so Samsung Galaxy S5 však nemôžeme hovoriť o tom, že by spoločnosť chcela zvýšiť predaje telefónu. Ako už stihli zistiť početné analytické spoločnosti, spoločnosť dokázala v prvých dňoch predaja v USA a Kanade predať viac kusov Galaxy S5, než Apple dokázal predať kusov iPhone 5s. Prekvapivo došlo aj k odhaleniu, že až 38% majiteľov nového Samsung Galaxy S5 naň prešlo z iPhone.

Dnes nejčtenější

.