Zavřít reklamu

O tom, že se společnost Nike rozhodla propustit drtivou většinu svého hardwarového týmu věnujícího se Nike FuelBand, jsme vás již informovali. Nike se chce zaměřit na software a na zlepšení celého ekosystému, který Nike FuelBand provází. V současné době má společnost 30 milionů uživatelů FuelBandu, cílem je pak dosáhnout 100 milionů uživatelů. Okamžitě po informaci o tom, že Nike končí s vývojem hardwaru se objevily spekulace, podle kterých se Nike rozhodl ukončit vývoj hardware, protože hardware mu bude dodávat Apple.

Je přitom důležité poznamenat, že u prvního fitness čidla společnosti Nike byl partnerem taktéž Apple. Ten totiž společně s Nike vyvinul systém Nike+, který lze označit za vůbec první fitness měřič pro běžné uživatele. Z Nike+ se postupně vyvinul Nike FuelBand a i když i před Nike+ bylo k dispozici množství speciálních sport testerů, všechny byly zaměřeny především na profesionální sportovce. Společnost Nike se namísto profesionálů soustředí na desítky milionů běžných uživatelů, kteří chtějí mít motivaci a dobrý pocit z toho, že něco dělají. O tom se ostatně můžete přesvědčit v naši recenzi Nike+ po 800 naběhaných kilometrech.

CEO společnosti Nike Mark Parker se objevil ve vysílání stanice CNBC a přesto, že s ohledem na Apple nemohl uvést konkrétní podrobnosti, uvedl, že Apple je dlouholetým partnerem Nike a je nadšený z toho, jak jde tento vztah kupředu. „Budeme pokračovat v této oblasti (Nike+ FuelBand) a zaměříme se na rozšíření obsahu. V současné době máme asi 30 milionů uživatelů FuelBand. Doufáme, že se rozrostou na více než 100 milionů. Máme partnery, se kterými pracujeme, zřejmě tím nejznámějším partnerem kterého máme je Apple. Pracovali jsme s nimi dlouhou dobu a jsme rádi, že náš vztah směřuje vpřed.“

Tato slova samozřejmě vyvolala okamžitou otázku reportérky CNBC Sary Eisen, která se zeptala: „Můžete nám dát nějaký tip? Můžeme očekávat nějaké zařízení které vzejde ze spolupráce Nike a Apple?“ Ceo Mark Parker: „Nemohu říct, ale je okolo toho hodně spekulací což chápu. Mohu jen říct, že vztah mezi Nike a Apple bude pokračovat a já osobně jako my všichni v Nike jsme velmi nadšeni tím, co přijde.“ Parker následně pokračoval  v diskusi o tom, jak se Nike bude soustředit na software pro nositelné fitness zařízení a do budoucna připojí produkty některých partnerů k Nike FuelBand. Právě těmito partnerstvími se Nike snaží podporovat jeho primární cíl, rozšířit celkový ekosystém Nike FuelBand jak jen to je možné.

Dnes nejčtenější

.