Zavřít reklamu

Vieme, že Steve Jobs jazdil v Mercedese a Jony Ive vystriedal niekoľko klenotov britského automobilového priemyslu. Zaujíma vás ale, na čom jazdí Steve Wozniak? Spoluzakladateľ spoločnosti Apple a vášnivý cestovateľ síce nevlastní superšportiaky alebo nóbl vozidlá, to však neznamená, že v jeho garáži nenájdeme zaujímavé kúsky. Redakcia Cult of Mac sa rozhodla zamerať práve na to, v čom jazdí a jazdil Woz, druhý Steve, bez ktorého by Apple zrejme nikdy nevznikol. Zaujímavý článok vznikol podľa slov redakcie krátko po tom, ako sa Wozniak podelil so svetom o svoje nové auto, Tesla Model X.

Tesla Model X je moderným rodinným sedanom, do ktorého sa zmestí až 7 ľudí. Dvere tohto auta sa otvárajú smerom nahor, čo môže v niektorých ľuďoch vyvolať spomienky na legendárny DeLorean DMC-12, známy aj z filmu Back to the Future. Tesla však nedokáže cestovať časom a rozbehnutie z 0 na 50 míľ za hodinu jej trvá 5 sekúnd.

steve-wozniak-tesla-model-x

Pokiaľ sa rozhodnete kúpiť si Toyotu Prius, potom vedzte, že práve sedíte v aute, ktoré riadi Steve Wozniak a Bill Gates! Nie je známe, či Wozniak ešte vlastní toto auto, no vieme, že s ním zažil nezabudnuteľné momenty. Práve vďaka tomuto autu dostal Steve pokutu za prekročenie rýchlosti. Podľa informácií vtedy prekročil rýchlosť 100 míľ za hodinu, respektíve 160 kilometrov za hodinu. Steve sa síce chcel vykrútiť, ale aj tak musel strážcom zákona zaplatiť 700 dolárov. Zároveň je to práve Toyota Prius, na ktorú sa Wozniak v roku 2010 sťažoval v CNN. V tom čase vyhlásil, že softvér v aute obsahuje vážny problém súvisiaci s akcelerátorom. Spoločnosť na jeho verejnú sťažnosť zareagovala a poslala k nemu domov niekoľko technikov, ktorí sa na auto bližšie pozreli.

toyota-prius

Lenže Wozniak vlastnil aj ďalšie autá. V jeho garáži sa objavil aj upravený Hummer H1, s ktorým sa chcel zúčastniť 1600-kilometrového závodu v Antarktíde. Nie je známe, či sa tohto závodu zúčastnil, avšak keby sa tak stalo, určite by ste sa o tom na Letem světem Applem dočítali. Za ďalšie prekvapenie v jeho garáži môžeme považovať dvojkolesový Segway, ktorý si získava popularitu po celom svete a dokonca ho začínajú v niektorých krajinách využívať aj policajti. So svojim Segwayom dokonca navštívil konferenciu The UP Experience. Ak je však auto, ktoré Steva Wozniaka preslávilo vo svete najviac, potom je to určite Datsun 280ZX. Nielen, že Steve Wozniak bol majiteľom tohto auta a po niekoľkých rokoch ho daroval do charitatívnej aukcie, ale tiež bol hlavným propagátorom tohto auta! Možno viete a možno nie, no práve Steve Wozniak sa stal tvárou oficiálnej reklamy pre tento Nissan! Reklamu dokonca vrámci charitatívnej aukcie prerobil do modernejšej podoby, pričom obe reklamy môžete vidieť nižšie.

Nakoniec, Steve Wozniak nie je iba pánom ciest, ale jeden čas bol pánom vzduchu. Wozniak si totiž v roku 1981 spravil leteckú školu a už o pol roka neskôr si kúpil svoje prvé a zároveň posledné lietadlo, Beechcraft Bonanza A36TC. Bohužiaľ, s lietadlom to nedopadlo podľa jeho predstáv a neskôr s ním havaroval. Steve samozrejme haváriu prežil, no musel sa päť týždňov zotavovať z amnézie, ktorú behom nehody dostal. Keď už bol v poriadku, rozhodol sa, že svoju leteckú kariéru ukončí a prenechá oblohu profesionálnym pilotom. Dnes síce jazdí v lietadlách, ale iba ako pasažier.

Vtailbonanza-640x480
*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.