Zavřít reklamu

iPhone 6 je bezesporu jedním z nejočekávanějších produktů letošního roku a již od začátku ledna máme možnost sledovat téměř každý týden nějaké nové úniky informací, fotografií nebo analýz, týkající se iPhone 6. Ten by měl Apple představit podle mnohých spekulací dokonce ve dvou velikostech s tím, že zatím co klasický iPhone 6 by měl nabídnout 4,7″ displej, jeho větší sourozenec pak nabídne 5,5 nebo dokonce 5,7″ displej. Telefon by měl být stejně jako v předchozích letech představen na podzim a jeho větší kolega pak až koncem roku nebo dokonce v roce 2015.

Jeden ze členů diskusního fóra serveru MacRumors zveřejnil zajímavé srovnání velikostí iPhone 6 a dalších telefonů, které jsou v současné době na trhu a patří k tomu nejlepšímu, co současný trh nabízí. Obrázky iPhone 6 a jeho srovnání je založeno na uniklých informacích, které však samozřejmě nemusí být pravdivé, ovšem my i další média je považují za velmi pravděpodobné. Pojďme se podívat na to, jak bude iPhone 6 v takovém případě vypadat ve srovnání s dalšími telefony.

iPhone 6 compare with LG G2 and Moto X

Jako první se nabízí srovnání s telefony Motorola Moto X a LG G2 Mini. Oba telefony mají totiž stejně jako iPhone 6 právě 4,7″ displej. Zde je však na první pohled zřetelné, že iPhone 6 by byl v případě, že bude skutečně vypadat tak jak nabízí uniklé schémata a další informace, výrazně vyšší než oba dva telefony, se kterými jej tento obrázek srovnává. Pokud se podíváme na to, čím je to způsobeno, může za to Touch ID ,tedy Home Button, který zabírá skutečně velkou část spodní části předního panelu jakéhokoli iPhonu. firemní politika pak v oblasti designu vsází na symetrický vzhled a tak stejnou část jakou zabírá dole Touch ID, zabírá nahoře reproduktor a přední kamera a to i přesto, že by mohl Apple vytvořit stejně malý profil vrchního rámečku, jaký má například LG G2 Mini, které má tento prvek o polovinu menší než iPhone.

iPhone 6 compare

Pokud se pak podíváme na telefony, které mají stejnou velikost těla, jaká se předpokládá u iPhone 6, dostáváme se už k telefonům s 5″ displejem jaký nabízí například Nexus 5 nebo dokonce s 5,2″ displejem, kterým disponuje vlajková loď společnosti LG, model LG G2. iPhone 6 přitom nabídne při stejné velikosti těla pouze 4,7″ displej, což je již oproti G2 značný rozdíl.

SYGjdwt-800x474

Na trhu jsou však i větší telefony a to konkrétně vlajkové lodi HTC One M8 a Samsung Galaxy S5. Ty jsou větší nejen displejem, který má v případě HTC One M8 5″ a v případě Galaxy S5 5,1″, ale také svým tělem. Oba přístroje jsou větší než by měl být iPhone 6. Ještě jednou zdůrazňujeme, že informace a render přístroje použitý v článku, vychází pouze z předpokladů, úniku informací a fotografií. Skutečný telefon prozatím není oficiálně představen a je tedy pořád možné, že nabídne odlišný design, než který očekáváme.

Dnes nejčtenější

.