Zavřít reklamu

Tak ako pri každom oznámení finančných výsledkov, tak aj tentokrát Apple oznámil, ako sa darilo jednotlivým zariadeniam v predajoch. Ako býva zvykom, Apple rozdeľuje predávané produkty do šiestich kategórií, menovite iPhone, iPad, Mac, iPod, iTunes/Software/Služby a Príslušenstvo. Najväčšie tržby pritom zaznamenal Apple zo svojich telefónov iPhone, pričom za tento kvartál predal 43,7 milióna iPhonov, ktoré mu vyniesli tržby vo výške 26 miliárd amerických dolárov.

iPad sa z hľadiska predajov udržuje aj naďalej na druhom mieste, pričom Apple za tento kvartál predal 16,4 miliónov kusov iPadu, ktoré priniesli tržby vo výške 7,6 miliardy amerických dolárov. Predaje Macu sa naďalej udržujú na úrovni 4,1 miliónov predaných kusov, ktoré Applu vygenerovali 5,5 miliardy amerických dolárov. Môžeme však vidieť dramatický pokles popularity prehrávačov iPod, pričom záujem o ne sa za kvartál stihol znížiť o viac ako polovicu. Apple totiž dokázal predať len 2,8 milióna kusov iPodov, z ktorých zaznamenal tržby vo výške 461 miliónov dolárov. Software a iTunes si naopak polepšili, pričom Apple zaznamenal tržby vo výške 4,6 miliardy dolárov.

Správy o znižujúcich sa predajoch iPodu tak korešpondujú s tvrdeniami, že biznis s iPodmi sa blíži ku koncu a jedného dňa tento produkt vystriedajú iné produkty. Netreba sa pritom čomu čudovať, keďže Apple dnes stavia na iCloude a na jeho prepojení s iOS zariadeniami a spustil streamovaciu službu iTunes Radio. Práve nástup týchto služieb, ako aj predstavenie hodiniek iWatch, by malo mať na svedomí, že Apple tento rok nepredstaví žiadne iPody a pomaly začne vypredávať súčasné modely.

trzby-zariadenia-q2-2014

Dnes nejčtenější

.