Zavřít reklamu

Nový súdny spor medzi Apple a Samsungom sa netýka len týchto dvoch spoločností. Re/code totiž hlási, že do nového súdneho sporu je zapojený aj Google, ktorý sa ujal role finančného pomocníka a prepláca výdavky na právnikov a je ochotný zaplatiť potenciálne odškodné. Túto prekvapujúcu správu potvrdil samotný obhajca spoločnosti Google, ktorý sa zúčastnil dnešného súdneho pojednávania.

Google tým chce chrániť spoločnosť Samsung, keďže tieto spoločnosti podpísali dohodu o distribúcii mobilných aplikácií. Dohoda sa týka služieb a aplikácií, ktoré boli vyrobené spoločnosťou Google a nachádzajú sa v smartfónoch spoločnosti Samsung. Jedná sa napríklad o Gmail, Google+, Hangout a niekoľko ďalších služieb, známych zo systému Google Android. Práve operačný systém Android porušuje niekoľko patentov spoločnosti Apple, no tá sa rozhodla obviniť Samsung a žiada od neho odškodné vo výške 2 miliárd amerických dolárov.

Netreba sa teda čudovať, že množstvo ľudí pokladá novú patentovú vojnu medzi Apple a Samsungom za nepriamy útok Applu na Google a jeho Android, keďže Android predstavuje vážnu hrozbu pre iOS, čo sa týka podielu na trhu. Apple obvinil Samsung za porušenie piatich patentov, medzi ktoré mimo iného patrí patent na funkciu Slide to Unlock. Ak by však súd uznal, že je Samsung vinný a musí zaplatiť, potom Google hodlá preplatiť odškodné za 4 z 5 patentov. Je však možné, že súd vypočíta Samsungu nižšiu pokutu, keďže odborníci tvrdia, že Samsung by mal zaplatiť necelých 40 miliónov dolárov namiesto 2 miliárd.

apple-vs-samsung
*Zdroj: Re/code

 

Dnes nejčtenější

.