Zavřít reklamu

Apple zveřejnil nové video s názvem Better, což v překladu znamená lepší. Společnost se v něm neukazuje jako výrobce nejlepších produktů na světě, ale jako společnost, která se snaží být lepší ve vztahu k životnímu prostředí, ve vztahu k přírodě a k naší planetě. Datu, zveřejnění videa není náhodné, video se totiž na YouTube objevilo jen den předtím, než oslavíme celosvětový Den Země. Společnost také aktualizoval své oficiální webové stránky, konkrétně jejich sekci apple.com/environment, na kterou nyní odkazuje již úvodní stránka apple.com.

Zajímavé na celém videu je kromě jeho zpracování také fakt, že jej celé namluvil CEO Apple Tim Cook, který v něm vysvětluje, jak je Apple šetrný k životnímu prostředí a jak je životní prostředí hodnotné pro společnost. Společnost získala jen nedávno ocenění nejinovativnější společnosti na světě v oblasti využití energie z obnovitelných zdrojů, kdy Greenpeace ocenila, že Apple v posledních letech využívá pro svá datová centra 100% energie ze solárních, termálních, vodních a větrných zdrojů. Na nových stránkách je také možné zjistit, jak se vyvíjí společnost za poslední roky a jakou cestu se od roku 2000 podařilo do současnosti urazit ve snaze budovat co nejšetrnější produkty.

Tim Cook ve videu ukazuje nejen využití obnovitelných zdrojů, ale také to, že Apple používá úsporné balení svých produktů, které navíc neobsahují nejen pro lidi, ale také pro přírodu škodlivé materiály. Společnost se taktéž snaží budovat všechny své produkty co nejvíce energeticky efektivní, aby nevyužívali zbytečné množství energie. Apple také upozornil na fakt, že zatím co v roce 1998 potřeboval počítač eMac v režimu spánku 35W energie za hodinu, současnému iMacu stačí 0,9W za hodinu. Společnost taktéž uvedla, že oproti roku 2007 snížila o 26% hmotu potřebnou k zabalení jednoho iPhone, což znamená, že u dopravy každých 416 667 kusů iPhonů, ušetří jeden let Boeingu 747.

Dnes nejčtenější

.