Zavřít reklamu

Špekulácií o hodinkách iWatch je tento rok skutočne mnoho. Zaujímavosťou je však to, že kým do dnešného dňa sme mohli vidieť prakticky celý dizajn telefónu iPhone 6, o hodinkách iWatch sme ešte ani po 2 rokoch špekulácií nevideli jediný únik, ktorý by potvrdzoval existenciu produktu. No napriek tomu kórejský portál Naver.com zverejnil správu, že spoločnosť LG bude jediným výrobcom flexibilných displejov pre hodinky iWatch. Dodávateľ Retina displejov pre iOS zariadenia a MacBook Pro tak bude mať na starosti produkciu dvoch rôzne veľkých displejov pre inteligentné hodinky od Apple.

Správa totiž odhaľuje, že spoločnosť by mala zahájiť produkciu displejov s uhlopriečkou 1.3″ a 1.5″, pričom masová produkcia sa zaháji v júli/červenci tohto roku. Samotný produkt by mal byť potom predstavený v septembri/září, pravdepodobne s novou generáciou telefónu iPhone. Ten by mal ponúknuť 4.7-palcový displej a úplne nový dizajn, než na aký sme si mohli zvyknúť pri iPhone 5 a iPhone 5s. Apple má zároveň v pláne tento rok predať 9 miliónov kusov iWatch a práve kvôli „drobnému“ číslu si na úvod vystačí len s produkciou displejov od LG. Zatiaľ sa totiž nejedná o taký produkt, ktorý vykazuje desiatky miliónov predaných kusov každý štvrťrok, ako je tomu u iPhone a iPadov.

Hlavným dôvodom, prečo sa Apple rozhodol použiť panely od LG, spočíva predovšetkým v ich fyzických vlastnostiach. Sú tenké, ľahké a poskytujú adekvátny jas pri nízkej energetickej spotrebe. Práve toto sú body, kvôli ktorým mal Apple v minulosti problémy s vývojom svojich hodiniek. Od nich sa zároveň odvíjali problémy s výdržou batérie, keďže Apple chce zaistiť výdrž 5 dní na jedno nabitie, no ešte začiatkom minulého roku mal problém dosiahnuť 2 dni na jedno nabitie. Hodinky by mali podľa špekulácií ponúknuť biometrické senzory a budú úzko spolupracovať s iOS zariadeniami, predovšetkým však s iPhone. Práve preto by mala nová verzia iOS ponúknuť aplikáciu Healthbook, ktorá bude sledovať a zapisovať údaje z fitnes náramkov a iWatch. Ming-Chi Kuo tiež odhalil, že Apple chce vyvinúť viacero verzií iWatch, pričom tie najdrahšie budú poskytovať špičkové materiály a ich cena sa bude pohybovať na úrovni tisícov dolárov.

iWatch
*Zdroj: GforGames

Dnes nejčtenější

.