Zavřít reklamu

Analytici John Donovan a Steve Mullane zo spoločnosti BlueFin Research priniesli správu, že spoločnosť TSMC sa ponáhľa so skúmaním 20-nanometrového procesu, ktorý chce použiť u tohtoročnej generácie iPhone. Malo by sa jednať o 64-bitové čipy Apple A8, ktoré sa budú nachádzať v novom iPhone a tohtoročných modeloch iPadu Air a iPadu mini. Spoločnosť sa náhli s vývojom, keďže chce včas zahájiť výrobu procesorov pre Apple a zároveň splniť nim stanovené požiadavky.

Apple začal agresívne tlačiť na TSMC, na čom sa s veľkou pravdepodobnosťou podieľa jeho záujem o zrušeni partnerstva so spoločnosťou Samsung. Samsung však bude aj tento rok vyrábať časť procesorov pre iPhone, tentoraz sa už ale bude jednať o sekundárneho výrobcu. Samsung zároveň začína ukončovať výrobu procesorov s pomocou 45- a 32-nanometrového procesu. Bude sa tak zameriavať už len na výrobu čipov s 28-nm výrobného procesu a výrobu nových čipov A8 s použitím 20-nanometrového procesu. Špekulácie tiež vravia o tom, že Apple už uzatvára dohody týkajúce sa produkcie čipov Apple A9 a A9X, ktoré by mali byť vyrábané pomocou 16nm a 14nm FinFET procesov.

Apple od TSMC požaduje, aby zahájil produkciu 20nm čipov už tento týždeň, pričom jeho ciel je spracovať 30 000 waferov do júna/června a 65 až 70 000 waferov do konca tohto roka. Spoločnosť musela údajne pozastaviť produkciu na 5-6 týždňov, keďže mala problémy s CMP procesom. Zdroje nakoniec odhalili, že spoločnosť Apple chce do konca roku 2014 predať 173 miliónov telefónov iPhone, k čomu by mal dopomôcť práve väčší, 4.7-palcový displej, s ktorým Apple dobehne konkurenciu.

iPhone_4_iPhone_5s

Dnes nejčtenější

.