Zavřít reklamu

Len krátko po tom, ako médiá začali hlásiť, že Apple pripravuje veľké zmeny v iTunes Music Store, sa ozvala samotná spoločnosť. Zverejnila totiž niekoľko nových pracovných ponúk, ktoré súvisia práve so službami iTunes Music Store a iTunes Radio, pričom tieto ponuky môžu nasvedčovať tomu, že Apple pripravuje skutočne veľké zmeny. Popis u týchto pracovných ponúk vraví o tom, že spoločnosť hľadá takého človeka, ktorý by pracoval na vylepšení súčasných funkcií a aj na nových funkciách, ktoré spoločnosť zatiaľ nepredstavila.

Spoločnosť hľadá softvérových inžinierov pre iTunes, Senior softvérové inžiniera pre iTunes Radio a softvérového inžiniera pre odporúčaciu službu. Spoločnosť začína hľadať týchto pracovníkov ešte pred WWDC 2014, čo môže naznačovať, že chce mať niektoré funkcie vyvinuté už pred konferenciou. Čo presne chce Apple oznámiť, dnes nie je známe, avšak vďaka bloggerovi Robertovi Huttonovi  sme sa dozvedeli, že Apple by mohol na WWDC 2014 oznámiť, že iTunes Store začne od tohto roku predávať skladby v bezstratovom formáte, čo by mohlo zdvihnúť predaje a tržby z predaja skladieb. iTunes už dnes tvorí 90% všetkých digitálnych predajov hudby v USA a v roku 2013 tento obchod zaznamenal pokles prvýkrát od jeho spustenia.

Tvrdeniu nahrávajú do kariet hneď tri fakty. Prvý fakt je, že na začiatku júna/června vyjdú prvé tri albumy Led Zeppelin v bezstratovej kvalite. Druhý fakt je, že práve na začiatku spomínaného mesiaca Apple organizuje svoju WWDC 2014, kde predstaví svoj nový softvér. Tretí, a zároveň posledný fakt je, že Apple od vydavateľstiev žiada skladby v 24-bitových audio súboroch, vďaka čomu má už teraz najväčšiu zbierku skladieb v bezstratovom formáte na svete. Či je práve bezstratová kvalita jediná vec alebo jednou z vecí, ktorými chce Apple spôsobiť revolúciu v iTunes, uvidíme už za dva mesiace.

index_hero
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.