Zavřít reklamu

Svoji zprávu zveřejnil dnes nejznámější a nejspolehlivější analytik zabývající se společností Apple Ming Chi Kuo. Ten kromě jiných produktů předpověděl také poměrně logický příchod nových generací iPadu mini a iPadu Air. Ty by měly být po vzoru loňského iPhone 5s vybaveny senzorem otisků prstů Touch ID, který by měl být k dispozici jak v nové generaci iPadu Air, tak i v nové generaci iPadu mini s Retina displejem. Obou tabletů se dočkáme ještě v letošním roce, i když se spekulovalo o tom, že Apple letos nové tablety nepředstaví.

Tablety by měly nabídnout procesor Apple A8, Touch ID a fotoaparát s rozlišením 8Mpix, kterým dnes disponuje iPhone. Ti kteří očekávali až klesne cena iPadu mini s Retina displejem Kuo také potěší, věří totiž, že stejně jako v loňském roce zlevní Apple i letos stávající model s Retina displejem a bude jej prodávat za nižší cenu vedle nového modelu. Tablety by měly být letos k dispozici dříve než v loňském roce, kdy jsme se jich dočkali až v listopadu, tedy co se modelu iPad Air týká. Nových modelů se na pultech obchodů dočkáme pravděpodobně již v září.

Kuo věří, že Apple skutečně vyvíjí dlouho očekávaný 12,9″ iPad, který by měl kromě zábavy nabídnout využití zejména v produktivní práci. Nicméně v letošním roce se tento tablet podle Kua s největší pravděpodobností na trh nedostane, což mimochodem Kuo uvedl již v loňské správě s tím, že iPad s 12,9″ displejem bude na trhu až v roce 2015.

ipad-air-ipad-mini

Dnes nejčtenější

.