Zavřít reklamu

Len na konci marca/března sa objavila správa, že zo spoločnosti Apple odchádza Cathy Edwardsová, bývalá CTO služby Chomp. V Appli začala pracovať krátko po tom, ako Apple odkúpil Chomp a zužitkoval jeho technológie pri vývoji iTunes Store a App Store v iOS 6 a iOS 7. Sama však dohliadala na kvalitu služieb Apple Maps, iTunes Store a App Store, pričom tento rok zo svojej pozície odstúpila. Na jej miesto ale už Apple stihol nájsť náhradu, ktorá zrovna nepoteší Amazon. Novým manažérom pre dohľad na kvalitu spomínaných služieb bude Benoit Dupin.

Dupin v súčasnosti pracuje ako viceprezident skupiny pre vyhľadávacie technológie v Amazon A9. Už názov napovedá, že sa jedná o divíziu svetoznámeho Amazonu. To je pravda, keďže táto firma pracuje na pokročilých vyhľadávacích technológiách a reklame v internetovom obchode Amazon. Dupin pracoval v Amazon A9 od roku 2007, odkedy pracoval na infraštruktúre vyhľadávania, užívateľskej skúsenosti a relevancie vyhľadávaného obsahu. Učinil tak ešte skôr, než sa stal viceprezidentom. Dupin v minulosti pracoval v spoločnostiach HP, Easyplanet a Canon, kde si vystriedal rôzne pracovné pozície.

Na čo teda môže Apple zužitkovať Dupinove skúsenosti? Vzhľadom k tomu, že bude dohliadať na kvalitu služieb iTunes Store, App Store a Apple Maps, môžeme počítať s tým, že Dupin je pre Apple strategickým pracovníkom. Vzhľadom k jeho skúsenostiam v Amazone preto môžeme čakať, že Dupin posunie vyhľadávacie schopnosti v spomínaných službách na ešte vyššiu úroveň, než je v súčasnosti. V roku 2012 do Applu tiež prestúpil vtedajší CEO Amazon A9, Bill Stasior. Stasior sa však stal riaditeľom divízie Siri.

amazon-logo-com-uk
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.