Zavřít reklamu

The Korea Herald opäť rozvíril špekulácie o údajnom televízore Apple HDTV, ktorý by Apple mal predstaviť v blízkej budúcnosti. S odvolaním na niekoľko analytikov tvrdí, že nemenovaný kórejský výrobca displejov začal pracovať na OLED paneloch pre Apple HDTV, ktorú by mal Apple predstaviť v roku 2015. Nemenovaný výrobca zatiaľ vyrába len prvé skúšobné kusy panelov, ktoré ešte nie sú finálne a slúžia iba pre interné účely spoločnosti. Analytici tiež potvrdili, že sa má jednať o 65-palcové displeje, čo odpovedá špekuláciám z minulého roku.

Vtedy sa tvrdilo, že Apple pracuje na televízoroch s niekoľkými rôznymi uhlopriečkami v rozmedzí od 50 do 65 palcov. Analytik Lee Seung-woo z IBK Securities tvrdí, že ešte nie je isté, či Apple použije práve tieto panely pri masovej produkcii alebo pozmení svoje plány. Vzhľadom k tomu, že displeje vyrába kórejský výrobca, je možné, že Apple využíva displeje od LG Display alebo od Samsungu. Samsung na začiatku tohto roku predstavil niekoľko rôzne veľkých 4K televízorov a mimo iného predstavil aj prvý ohybný televízor na svete. Je preto možné, že Apple vyvinie práve 4K televízor.

Apple mal pôvodne predstaviť svoju HDTV už tento rok, pričom televízor mal byť k dispozícii v 65- a 77-palcovej verzii. Oba modely mali ponúknuť LCD displej, no Apple sa rozhodol prejsť na OLED panely, čo spôsobilo odklad celého projektu o ďalší rok. Analytici očakávali, že Apple vyrobí zhruba 2 milióny kusov svojej HDTV na rok 2014. Dôvodom, prečo Apple uzavrel dohodu s kórejským výrobcom displejov, spočíva v problémoch, ktoré majú dodávatelia Japan Display a Sharp. Tie podľa informácií zatiaľ nedokážu zahájiť masovú produkciu OLED panelov pre televízory.

Apple-iTV
*Zdroj: The Korea Herald

Dnes nejčtenější

.