Zavřít reklamu

Ačkoli se může zdát, že Apple potřebuje v letošním roce představit hodinky iWatch, aby opět udělal díru do světa stejně, jako se mu to podařilo s iPodem, iPhone a iPadem, podle analytika Roba Cihra z Evercore Partners právě inteligentní hodinky nelze považovat za příliš stěžejní produkt. Rob vydal zprávu ve které uvádí možnosti Applu pro investory a později ji získal také server AppleInsider. Zatím co příchod iPhonu znamenal pro Apple téměř 50% nárůst v tržbách, hodinky iWatch by podle Roba přinesly jen 5 procentní nárůst tržby.

Je téměř nemožné napodobit úspěch iPhonu a nositelná elektronika není až tek významnou kategorií, aby se to Applu právě s iWatch podařilo. Inteligentní hodinky jsou produkt, o který se Apple rozhodně zajímá a pravděpodobně jej také uvede, ovšem nebude se jednat o produkt, jenž by dokázal zaujmout takové množství lidí, aby nějakým významným způsobem zvýšil tržby společnosti. Pro Apple by podle Roba měl být mnohem zajímavější 12″ iPad Pro, který by byl cílen na zákazníky z korporátní sféry a jeho operační systém by byl více plnohodnotný, ve srovnání s běžnou verzí iOS.

Další potenciální úspěch pak může Apple zaznamenat v případě, kdy začne nabízet rozšířenou Apple TV, která nabídne také iTunes App Store a bude sloužit jako centrum domácí zábavy. Apple by mohl podle Roba ztrojnásobit cenu za tuto Apple TV a stejně by se jednalo o hit, jenž by pomohl Applu dostat se do obývacích pokojů milionů zákazníků. Zajímavou příležitost pro Apple pak vidí analytik také v oblasti reklamy, kdy by společnost mohla využít svých 600 000 milionů aktivních uživatelů iTunes s kreditní kartou a nabízet jim reklamu.

Analytik uvedl, že všechny tři produkty by mohly být pro Apple zajímavou příležitostí k růstu, ovšem ani od jednoho z nich nelze očekávat, že přinese Applu takové výsledky, jaké přinesl iPhone, iPad nebo iPod. Každá z výše uvedených novinek by však mohla znamenat dílčí nárůst zisku a udržet neustálý růst zisku společnosti do budoucna.

8835-221-evercore-140402-l

Dnes nejčtenější

.