Zavřít reklamu

Apple se snaží co nejvíce usnadnit vytvoření reklamní kampaně s využitím služby iAd Workbench, která umožňuje vytvářet reklamní kampaně pro aplikace a hry v rámci iTunes App Store. Tyto kampaně jsou pak zobrazovány přímo v aplikacích a hrách a mnoho vývojářů je dnes využívá jako hlavní příjem z vývoje her nebo aplikací pro platformu iOS. Apple nyní zpřístupnil iAD Workbench všem, kteří mají Apple ID účet. Doposud přitom mohli funkci pro tvorbu reklamních kampaní využívat pouze registrovaní vývojáři. Apple se snaží zjednodušit přístup pro inzerenty a to jak pro ty velké, tak i pro ty malé, kteří nyní nemusí platit poplatek 99$ ročně za registraci v rámci Apple Developers programu.

Na úvod Apple představí iAd s tím, že má podepsán kontrakt s největšími společnostmi světa, jako je Ford, Adidas, General Motors a mnoha dalšími. Nyní však otvírá svoji reklamní platformu všem a snaží se více napodobit model, který využívá Google. Ten totiž umožňuje i malým společnostem zadat reklamu bez toho, aniž by se museli registrovat do nějakých programů. Apple také přidal nové funkce přímo do nástroje iAD WorkBench, který umožňuje vytvoření kampaně, naplánování kampaně a sledování její úspěšnosti.

Reklamy nyní mohou obsahovat krátké videa, která jsou zobrazeny na celé obrazovce iPadu nebo iPhone. Doposud přitom bylo možné vytvářet pouze reklamní bannery. Video bannery mohou obsahovat přímo odkaz na webové stránky nebo do iTunes App Store. V současné době je možné využít iAD Workbench pouze na reklamy do her a aplikací, nikoli do iTunes Radio. Inzerenti si mohou zvolit mezi možností platit za proklik nebo za 100 zobrazení.

overview_hero
targeting-audience
create-banner
plan-dashboard
hero

Dnes nejčtenější

.