Zavřít reklamu

Pokud používáte digitální zrcadlovku nebo kameru s vysokým rozlišením, sami jistě dobře vítej akou rychlostí mizí místo na vašich paměťových kartách. Abyste mohli zálohovat přímo v terénu, přichází WD s řešením, které nabízí dvojici disků s možností nastavení režimů RAID a kapacitou až 4TB, jenž připojíte pomocí Thunderbolt portu. Právě díky možnosti zvolit si RAID režim můžete sami zvolit, zda budou vaše data zálohována dvakrát nebo zda raději využijete více místa, které vznikne spojením kapacit obou disků.

Uživatelé počítačů Mac si mohou v případě externího disku My Passport Pro přímo zvolit některý z režimů nastavení disků RAID pro požadovaný výkon při nejnáročnějších aplikacích v terénu, aniž by potřebovali další propojovací kabely či externí napájení. My Passport Pro je k dostání v kapacitách 2 TB a 4 TB.

„My Passport Pro je jediné řešení s technologií Thunderbolt se dvěma disky, které nevyžaduje externí napájení. Zvyšuje výkon kreativních profesionálů a jejich mobilitu. Poskytuje ochranu a rychlý přenos dat tolik potřebný pro objemný digitální obsah, který je typický pro kreativní profesionály. Ti nyní mohou tvořit a zálohovat výsledky své práce i mimo studia a ateliéry,” říká Jim Welsh, výkonný viceprezident WD pro značkové produkty a celosvětový prodej, a dodává: „Fotografové, kameramani, hudebníci, grafici, designéři nebo architekti, lidé, kteří spoléhají na přenosná zařízení pro ukládání dat při své každodenní práci, najdou v disku My Passport Pro novou úroveň výkonu, spolehlivosti a především mobility.”

LR_MyPassport_Pro_thunder

„Technologie Thunderbolt umožňuje nové přístupy k vyššímu pracovnímu výkonu,” říká Jason Ziller, ředitel společnosti Intel pro marketing technologie Thunderbolt a dodává: „Kombinací dvou disků v přenosném zařízení, bez nutnosti externího napájení, se My Passport Pro od WD stal jedinečným a výkonným řešením pro ukládání velkého objemu dat.“

Napájení disku, které jde přímo přes integrovaný kabel Thunderbolt, jedinečný design WD a výkon dosahující rychlosti až 233 MB/s, poskytuje super rychlý přenos dat a další možnosti zpracování dat i jejich zálohování. Dalším klíčovým prvkem duálního externího disku My Passport Pro je možnost nastavení režimů RAID samotnými uživateli. Ti tak mohou zvolit podle svých potřeb strippování dat na oba disky (RAID 0) pro vyšší výkon, nebo mirroring, zrcadlení dat, (RAID 1) pro vytváření redundantní zálohy.

Integrovaná technologie Thunderbolt, která je nadřazena jak rozhraní FireWire 800 tak USB 3.0, v případě disku My Passport Pro umožňuje snadnou a rychlou manipulaci například s video soubory. Pro manipulaci se složkou s HD videem o objemu 22 GB je potřeba poloviční doba ve srovnání s připojením USB 3.0 v režimu RAID 0.

My Passport Pro obsahuje dva 2,5palcové pevné disky, které jsou uloženy ve štíhlém, hliníkovém pouzdře. Externí disk byl pečlivě testován na odolnost proti nárazům, tak aby poskytoval spolehlivost i při práci na cestách a v terénu.

Cena a dostupnost
My Passport Pro bude dostupný u všech hlavní prodejců značky Apple, u vybraných prodejců spotřební elektroniky i na webových obchodech. K dostání bude i prostřednictvím internetového obchodu WD na  www.wdstore.com  Doporučená cena pro 2 TB model je 369 EUR, pro 4TB model 499 EUR.

LR_MyPassport_Pro_left

O společnosti WD
Společnost WD, součást Western Digital, je ve svém oboru inovátorem s dlouhodobým vedoucím postavením. Firma, která udává tempo technologiím pro ukládání dat, produkuje spolehlivé, vysoce výkonné pevné disky i disky SSD. Tyto disky jsou používány OEM partnery a systémovými integrátory v jejich stolních i přenosných počítačích, podnikových stanicích, vestavěných systémech a aplikacích spotřební elektroniky. Společnost produkuje také své vlastní produkty pro ukládání dat. Špičková zařízení a systémy WD pro ukládání dat, síťové produkty, multimediální přehrávače a softwarová řešení napomáhají lidem na celém světě snadno zálohovat, ukládat, chránit a sdílet data a přehrávat je na mnoha zařízeních. Společnost WD byla založena v roce 1970. Ústředí je ve městě Irvine, v Kalifornii. Další informace naleznete www.wd.com.

Western Digital,  WD logo a My Passport Pro jsou registrované obchodní známky Western Digital Technologies, Inc  v U.S.A. a dalších zemích. Dostupnost některých produktů může být v určitých zemích omezená. Thunderbolt a Thunderbolt logo jsou ochranné známky společnosti Intel Corporation v U.S.A. a dalších zemích. Pro popis ukládací kapacity je jeden terabajt (TB) = jeden bilión bajtů. Celková dostupná kapacita se liší podle operačního prostředí.

Dnes nejčtenější

.