Zavřít reklamu

Včerejším dnem začala největší konference milovníků Applu na světě, pokud tedy nepočítáme oficiální konferenci WWDC. Právě 26. 3. 2014 totiž začal veletrh Macworld, na kterém se představí stovky nejrůznějších produktů, doplňků, aplikací a dalších nezbytností, bez kterých by Apple nebyl Applem. Přesto, že společnost Apple na Macworldu od roku 2009 oficiálně neprezentuje žádné produkty, ani se konference neúčastní. Přesto se však na Macworldu každý rok ukáže nespočet všech vymožeností od výmyslu světa.

V letošním roce novináře hned v první den, který nebyl určen pro veřejnost, zaujal především Petcube. Když už totiž máte pro svého pejska automatickou krmičku napojenou na iOS zařízení, je důležité si s pejskem nebo kočičkou také pohrát a právě to zabezpečuje Petcube, který vznikl pomocí Kickstarteru. Petcube je malá kostka připojena k lokální Wi-Fi síti, která je vybavena kamerou, detektorem pohybu a laserovým ukazovátkem, díky čemuž si můžete hrát se svým mazlíčkem i v momentě, kdy nejste doma. Zbývá vyřešit poslední problém, zda je vůbec vhodné si pořizovat domácí zviřátko v momentě, kdy na něho máte tak málo času, že potřebujete podobné vymoženosti.

Když už je o psa nebo kočku postaráno, pak je důležité postarat se sami o sebe a to samozřejmě co nejpohodlněji jak to jen jde. Právě k tomu slouží Ring, tedy digitální prsten, pomocí kterého lze provádět gesta, jenž následně ovládají jednotlivé produkty nebo aplikace. Ačkoli video prezentuje téměř neomezené možnosti prstenu, ten je zatím schopen komunikovat pouze s iOS zařízením a to ještě v poměrně malém množství aplikací, ovšem vývojáři slibují tuto hračku za 185$ doplnit o SDK, díky kterému mohou podpořit ovládání pomocí gest také vývojáři dalších produktů. O dalších věcech, bez kterých je váš život méně než poloviční vás samozřejmě budeme informovat, prozatím nezapomeňte objednat hračku pro psa a prsten.

Dnes nejčtenější

.