Zavřít reklamu

Z představení nových her pro iOS zařízení se stává čím dál tím větší událost, což dospělo až do fáze, kdy si velké herní studia, jenž skutečně zbohatla přímo na iOS platformě, začínají platit televizní reklamu. Reklama v televizi je přitom něčím, na co jsme i u klasických počítačových a konzolových her zvyklí jen výjimečně a i ty největší tituly ji často nevyužívají vzhledem k její ceně. Společnost App annie monitorovala dopad televizní reklamy na hry v iTunes App Store a zjistila, že se vývojářům rozhodně vyplácí.

Hra Farm Heroes Saga se například dostala během měsíce února na pozici sedmé nejstahovanější hry v iTunes App store a poskočila o šestnáct míst oproti předchozímu měsíci. Hra Big Fish Casino se pak dostala do první desítky. Obě hry přitom doprovázela masivní televizní a tisková kampaň v USA a Velké Británii. Jak jsme již uvedli, vývojáři nejúspěšnějších her v iTunes App Store vydělávají každý den až 90 000 amerických dolarů, což je částka za kterou se již dá investovat do televizní reklamy.

Všem však doslova vytřel zrak vývojář Dong Nguyen, který nemusel do reklamy investovat jedinou korunu a přiznejme si to narovinu, ani do programování své hry nemusel investovat zrovna dvakrát sil a rozpočtu například na grafiku. Přesto se však jeho hra stala neskutečně úspěšnou a dokázala se stát nejstahovanější hrou v iTunes app Store v sekci zdarma dostupných her. Jak skromně uvedl sám Nguyen, hra vydělává 50 000$ každý jeden den. Pokud jste sledovali celý příběh hry a jejího vývojáře, obrázek o tom, zda stažení z iTunes App Store byl jen povedený marketingový trik, který předčil i televizní a internetovou reklamu, si uděláte jistě sami.

Dnes nejčtenější

.