Zavřít reklamu

Že Apple žaluje množstvo spoločností za porušenie patentov, je celkom obvyklé. Ale to, že BlackBerry obžaluje svojho vlastného senior viceprezidenta pre softvér, môžeme považovať za skutočnú kuriozitu. BlackBerry obžalovalo svojho vlastného funkcionára preto, lebo sa rozhodol prestúpiť do spoločnosti Apple. Sebastien Marineau-Mes už v septembri/září minulého roku oznámil, že mu Apple ponúkal pozíciu viceprezidenta pre Core OS, čiže by nepriamo dohliadal na vývoj budúcich verzií operačného systému iOS.

Marineau-Mes oznámil svoju rezignáciu 23. decembra/prosince minulého roku a v priebehu najbližších dvoch mesiacoch prestúpi do Apple. A práve to je bod zlomu, kvôli ktorému BlackBerry obvinilo svojho čoskoro bývalého senior viceprezidenta. Pracovná zmluva medzi ním a spoločnosťou tvrdí, že ak by chcel odísť, musí to spoločnosti oznámiť 6 mesiacov predtým, než tak učiní. Túto dohodu navyše podpísal Marineau-Mes 27. septembra/září 2013, teda v čase, keď už jednal so spoločnosťou Apple o jeho prestupe.

Spoločnosť teda nemala na výber a v záujme právoplatnosti dohody obvinila Marineau-Mesa za porušenie podmienok. BlackBerry od neho nežiada žiadnu finančnú pokutu a miesto toho chce, aby dodržal dohodu a ostal v spoločnosti ďalšie 4 mesiace, teda dokopy 6 mesiacov. Či bude mať táto doba vplyv na jeho prestup do spoločnosti Apple, nie je známe. Pokiaľ ho však Apple skutočne chce, určite naňho počká – do júna/června.

AT&T BLACKBERRY CURVE
*Zdroj: iMore

Dnes nejčtenější

.