Zavřít reklamu

Nemecký magazín Curved má skutočne rád koncepty a potvrdzuje to aj teraz. Opäť sa zameral na novú generáciu Apple TV a tvrdí, že nová verzia by mohla vyzerať inak, než doteraz. Bola by ešte menšia, tenšia a jej hmotnosť by bola skutočne nepodstatná. Curved si tentoraz predstavuje, že Apple TV 4. generácie bude vyzerať ako miniatúrny kľúč s HDMI portom, ktorý sa jednoducho pripojí do HDMI portu na bočnej strane televízoru. Pokiaľ by sa jednalo o realitu, Apple by týmto krokom dobehol Google, Roku a Amazon.

Všetci traja výrobcovia už dnes predávajú produkty, ktoré umožnia streamovať súbory a nie sú o nič väčšie ako štandardný USB kľúč. Google Chromecast bol ohlásený v priebehu minulého roka a predáva sa za skutočne agresívnu cenu, Roku zas predstavilo svoj Streaming Stick. No a nakoniec spoločnosť Amazon by mala podľa všetkého pripravovať svoj vlastný set-top box, ktorý by mal rovnaké rozmery ako vyššie uvedené a fungoval by na veľmi podobnom princípe.

Produkt, ktorý Curved pomenovalo ako Apple TV Air, by vo svojom balení obsahoval dve ultra-tenké zariadenia s rovnakými rozmermi, pričom prvé z nich je Apple TV a druhé pre zmenu ovládač. Obe zariadenia by boli z plastu kvôli Bluetooth anténe a Apple by tak docielil, že by skutočne mohol dominovať v obývačke a pritom by bol úplne neviditeľný. Dodáva pritom, že Apple TV Air by mala podobný dizajn ako prvá generácia iPod shuffle a bola by lacnejším variantom Apple TV. Takýto variant by sa podľa neho mohol predávať za 49 dolárov.

Nová generácia Apple TV však s vysokou pravdepodobnosťou nebude taká tenká a lacná, keďže Apple údajne experimentuje s výkonnejším hardvérom a integrovaným routerom AirPort Express. To by bol zároveň dôvod, prečo Apple v minulom roku kompletne vynechal aktualizáciu AirPort Express a predstavil len AirPort Extreme a AirPort Time Capsule s podporou nového 802.11ac štandardu.

appletvair_A1
appletvair_B1
appletvair_C1
appletvair_D1
appletvair_E1
appletvair_F1
appletvair_G1
appletvair_bonus1

Dnes nejčtenější

.