Zavřít reklamu

Zatím co ostatní se snaží pomlouvat konkurenci a ukazovat co mají jejich produkty navíc oproti těm ostatním, Apple moc dobře ví, že to co dnes prodává jsou příběhy. V dnešní době kdy se marketing doslova vymkl kontrole a je v oblasti IT technologií především o pomluvách a urážkách přišel Apple se svojí vlastní verzí toho, jak by se měl marketing na technologické produkty dělat. Tím pravým ořechovým jsou tedy příběhy, příběhy lidí, kterým pomáhají produkty společnosti Apple každý den.

Není se tedy co divit, že poté co nám Apple ukázal jak iPad používají horolezci, je zde další příběh, který by měl chytit za srdce, příběh o tom, jak iPad využívají sportovní lékaři a trenéři pro diagnostiku otřesu mozku. Na nové stránce společnosti Apple se dozvíme, jak atletický trenér Jason Cruickshank ze střední školy v Ohiu používá iPad k diagnostice otřesu mozku. Konkrétní aplikace, kterou Jason používá nese název C3 Logix. Cruishank je schopen použít iPad k uložení profilů jednotlivých hráčů a jejich kognitivních schopností do cloudu. Když je následně hráč otřesen, načte Cruiskshank do iPadu profil hráče, spustí stejné testy a aplikace sama porovná výsledky.

apple

Testy využívají akcelometr a gyroskop pro měření věcí jako je rovnováha hráče a Retina displej pak umožňuje měřit přesnost dotyků a zrak. Aplikace dokáže porovnat výsledky a stanovit rozdíl ve zraku, reakčním čase a rovnováze sportovců. To sice nestačí aby bylo možné diagnostikovat otřes mozku se 100% přesností, ovšem je to dost na to, aby bylo jasné, že musí sportovec navštívit nejbližší nemocnici. Apple uvádí, že ročně se jen na středních školách přihodí otřes mozku 153 tisícům hráčům amerického fotbalu, 100 tisícům hráčů fotbalu, 29 tisícům hráčům basketbalu a 12 tisícům zápasníků ve wrestlingu.

apple

Dnes nejčtenější

.