Zavřít reklamu

I přesto, že jsou Apple a Samsung v nepřátelské linii a jejich zástupci se setkávají především u soudu, nemají si tyto dvě společnosti prakticky na co stěžovat. Za posledních šest let si totiž právě Samsung a Apple rozdělily 87,9 všech zisků, které celosvětově vygeneroval prodej takzvaných smartphonů. Je však nutné dodat, že rozdíl mezi Apple a Samsungem je zcela diametrální. Apple totiž na své účty připisuje posledních šest let neuvěřitelných 61,8% všech zisků, které prodej chytrých mobilních telefonů generuje. Samsung si pak připisuje na svůj účet 26.1% z těchto zisků.

Pokud se pak podíváme na konkrétní částky o které se jedná, vygeneroval prodej smartphonů za posledních 6 let celkově 215 miliard amerických dolarů, zhruba 189 miliard amerických dolarů si pak rozdělila dvojice Apple a Samsung. Apple z této částky připsal na své účty 132 miliard 870 milionů amerických dolarů, zatím co Samsung „pouze“ 51 miliard a 110 milionů amerických dolarů. Zbývajících 26 miliard amerických dolarů si pak rozdělila Nokia, BlackBerry, HTC a LG.

Informace zveřejnil na sociální síti Twitter jeden z nejuznávanějších analytiků současnosti, se kterým jste se měli v minulém roce možnost setkat i v Praze, Horace Dediu ze společnosti Asymco. Je navíc potřeba brát v potaz fakt, že posledních šest let je vlastně celá éra, po kterou se v podstatě chytré mobilní telefony neboli takzvané smartphony prodávají. Apple tedy získal více než 60% z celého trhu chytrých mobilních telefonů, který v podstatě definoval v roce 2007, když Steve Jobs představil první iPhone.

Dnes nejčtenější

.