Zavřít reklamu

Apple celkom prekvapivo zmenil svoju obchodnú stratégiu a kým doteraz vydával nové modely iPhone každý rok, tentoraz Apple predstavil 8GB iPhone 5c už po pol roku od vydania pôvodného modelu. Najlacnejší model telefónu iPhone 5c sa však predáva len v piatich krajinách sveta, medzi ktoré patrí Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko, Austrália a Čína. Lenže ako je na tom cena telefónu? Zistili sme, že za „lacný“ 8GB iPhone 5c by ste vo Francúzsku zaplatili viac, než by ste zaplatili na Slovensku za 16GB model.

Pokiaľ by ste sa rozhodli zakúpiť telefón cez francúzsky Online Store, za telefón by ste zaplatili 559€, čo je o 10€ viac, než by ste zaplatili za 16GB model u autorizovaného predajcu na Slovensku. Je však záhadou, prečo je cena telefónu taká vysoká len vo Francúzsku. Cenovo na tom nie je 8GB iPhone 5c o nič lepšie ani v Nemecku, kde ho Apple predáva za 549€. V ostatných krajinách je však už cena telefónu prijateľnejšia. Vo Veľkej Británii telefón stojí 429 libier, čo predstavuje približne 510€.

V Číne sa telefón predáva za 4088 juan, čo v prepočte znamená 480€. Je však nutné podotknúť, že v Číne je telefón prispôsobený pre tamojšie siete a nie je kompatibilný so sieťami v ostatných krajinách sveta. No a najlacnejšie sa tento telefón predáva v Austrálii, kde za telefón zaplatíte 679 austrálskych dolárov, čiže 440€. Toto je zároveň najnižšia cena, za ktorú je možné zohnať 16GB model iPhone 5c na Slovensku. Tu je však treba brať do úvahy, že za túto cenu sa telefón predáva u neautorizovaných predajcov a môže sa jednať o telefóny, ktoré boli na územie SR dovezené z iného štátu.

iphone5c8gb_ipad4-800x356

Dnes nejčtenější

.