Zavřít reklamu

Analytik Brian Marshall zo spoločnosti ISI Group priniesol nové tvrdenie, v ktorom aj on potvrdzuje existenciu dvoch nových telefónov iPhone. Spoločnosť by podľa analytika mala pripravovať dve verzie telefónu iPhone 6 s rôznou uhlopriečkou displeja, čo by malo podľa analytika zvýšiť popularitu telefónu medzi ľudmi, ktorí majú v záujme prestúpiť zo systému Android na iOS.

Prvý model by mal ponúknuť displej s uhlopriečkou 4.7 palca, zatiaľ čo druhý ponúkne displej s uhlopriečkou 5.5 palca. Toto vyhlásenie je v súlade s poslednými špekuláciami, že Apple pripravuje phablet s 5.5-palcovým displejom. Záhadou ostáva snáď už len názov produktu, kedže posledné úniky vravia o tom, že sa má jednať o experimentálny phablet, ktorý sa nebude volať iPhone. Analytik vo svojom vyhlásení tiež tvrdí, že nový model iPhone bude vyzerať úplne inak než súčasný iPhone 5s. Marshall síce neodhalil detaily o dizajne, no podľa Macotakara by sa mohlo jednať o kombináciu dizajnu iPod nano, iPhone 5c a iPodu touch.

Analytik ďalej tvrdí, že kombinácia nového dizajnu a väčšieho displeja bude mať pozitívny vplyv na bázu užívateľov. Tvrdí, že súčasní užívatelia majú malo dôvodov pre upgrade na iPhone 5c alebo iPhone 5s, pretože tieto telefóny sa veľmi podobajú na svojich predchodcov. Podľa ISI Group dnes iPhone používa 260 miliónov užívateľov, pričom až polovica z nich boli v minulosti majiteľmi starších modelov iPhone. Veľkosť displeja však môže znamenať pre Apple to, že sa k iPhone vrátia ľudia, ktorí v minulosti prešli na Android kvôli malému displeju na iPhone. Podľa analytika môže 4.7-palcový displej pre Apple znamenať dodatočný zisk 3 doláre na jednu akciu v druhej polovici roku 2014.

iPhone-6
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.