Zavřít reklamu

Ak sa niekedy iPhone 5c mal volať iPhone Lite, tak práve teraz nastal ten správny čas. Spoločnosť má totiž údajne v pláne vydať lacnejšiu, 8GB verziu iPhone 5c, ktorá by mohla posilniť predaje telefónu a zvýšiť tak jeho podiel na svete. Podľa toho, čo sme sa dozvedeli, by mal Apple predstaviť lacnejší iPhone 5c s 8GB kapacitou už zajtra, pričom tento telefón by sa mal predávať za bližšie neuvedenú cenu.

Zmienka o lacnejšej verzii iPhone 5c sa objavila najprv v informatívnom maili pre predavačov nemeckého O2, pričom telefón sa má na úvod predávať v bielej a modrej farebnej verzii. Sú to pritom práve tieto verzie, ktoré sú na svetovom trhu najrozšírenejšie. E-mail zároveň tvrdí, že spoločnosť neskôr doplní aj ďalšie farebné verzie. Cena zatiaľ nebola odhalená, no vzhľadom k súčasnej politike Applu sa bude tento telefón predávať za 449 dolárov, respektíve 449€. „Zlacnenie“ iPhone 5c sa však dalo čakať. Už samotný Tim Cook pri oznamovaní finančných výsledkov odpovedal na otázku, že ak Apple uzná, že je treba zlacniť niektorý produkt, určite tak spraví, ale nie pri oznamovaní finančných výsledkov.

Správa je celkom prekvapivá, pričom Apple mal začať dodávať expedovať prvé kusy iPhone 5c 8GB dnes. Toto potvrdili viaceré nemecké médiá a aj niektorí čitatelia zahraničných serverov. Narozdiel od iPodu touch, u ktorého Apple ešte okrem nižšej kapacity odobral zadný fotoaparát a pútko, by mal iPhone 5c 8GB ponúknuť všetko to, čo ponúkajú väčšie verzie, vrátane 8-megapixelového fotoaparátu. Taktiež sa objavila špekulácia, že 8GB iPhone 5c jednoducho nahradí iPhone 4s. Toto tvrdenie je však rozporuplné. Našu recenziu iPhone 5c prinesieme už v blízkej budúcnosti.

otu
*Zdroj: stadt-bremerhaven.de

Dnes nejčtenější

.