Zavřít reklamu

Novú funkciu CarPlay, ktorá je súčasťou operačného systému iOS 7.1, môžeme očakávať aj ako doplnok od Pioneer Electronics. Zahraničný server MacRumors získal informácie, podľa ktorých známa spoločnosť plánuje obohatiť svoje súčasné aj budúce produkty o podporu rozhrania CarPlay od Apple. Odvoláva sa pritom na svojho čitateľa, ktorý sa informáciu dozvedel od niektorého z predstaviteľov známej spoločnosti.

Dnes nie je známe, či sa funkcia objaví aj v ďalších produktoch, no už teraz vieme, že sa Pioneer môže stať druhým výrobcom, ktorý môže začať predávať CarPlay ako doplnok pre súčasné a staršie modely. Presne takéto plány má aj spoločnosť Mercedes-Benz, ktorá sa stala jedným z prvých partnerov Applu pri oznámení služby CarPlay s podporou pre iPhone 5, 5c a iPhone 5s. Samotná služba je vlastne priamou náhradou za službu iOS in the Car, ktorú Apple predstavil na minuloročnom WWDC 2013. Apple vtedy prezentoval službu s úplne iným prostredím, ktoré sa na CarPlay prakticky vôbec nepodobalo.

Dôvodom, prečo však môže CarPlay existovať ako doplnkové riešenie pre staršie a súčasné vozidlá, je najmä úzke spojenie tejto funkcie so službou BlackBerry QNX Car Platform, ktorá je továrenským systémom pre palubné počítače v mnohých vozidlách. Práve táto úzka spolupráca dvoch systémov znamená, že CarPlay je s vysokou pravdepodobnosťou používať aj na starších vozidlách, než na tých, ktoré sa začnú predávať tento rok.

CarPlay_Honda_Homescreen
*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.