Zavřít reklamu

Aj keď všetky posledné špekulácie nasvedčujú tomu, že hodinky iWatch ponúknu štvorcový displej s rozlíšením 320 × 320 pixelov, niektorí autori konceptov naďalej používajú vlastnú predstavivosť. V tom im však nič nemôže brániť, keďže hodinky od Apple ešte stále neboli predstavené a ani po 3 rokoch sme nevideli žiadny únik, ktorý by priamo nasvedčoval tomu, že ich Apple pripravuje. Argentínsky dizajnér Tomas Moyano na sieti Behance.net zverejnil svoj vlastný koncept iWatch s kruhovým dizajnom a zároveň detailne popisuje jeho funkcie.

Tvrdí, že dizajn jeho hodiniek je veľmi jednoduchý a to z jediného dôvodu. Chce, aby boli hodinky skutočne odolné a aj preto sa na nich nenachádzajú žiadne fyzické tlačítka, mikrofón, reproduktory ani ďalšie otvory. Práve vďaka tomu majú jeho hodinky IP-68 certifikáciu vodotesnosti a prachuodolnosti. Mikrofón ani reproduktory sa tu nenachádzajú preto, lebo podľa autora by človek nemusel zaregistrovať, že ho hodinky upozorňujú na prichádzajúcu SMS, zvlášť keď sa pohybuje vo veľkom dave ľudí. Predpokladá, že reproduktor by bol v hodinkách veľmi slabý na to, aby sa dal používať. Namiesto toho sa vnútri nachádza vibračný motorček, ktorý bude vibrovať. Je totiž 100% istota, že človek toto vibrovanie ucíti.

  • Čtěte také: iWatch: jakým způsobem budou měřit srdeční tep a okysličení krve?
  • Okrem toho sa vo vnútri nachádza batéria, ktorá pri plnom nabití vydrží 250 hodín v režime spánku, teda 10 dní. Pri tak tenkom produkte si je Moyano vedomý toho, že výdrž batérie bude problematická. To má vyriešiť solárne napájanie ukryté v displeji, čo je zároveň vec, na ktorú Apple v minulosti získal patent. Absencia akýchkoľvek otvorov má samozrejme vplyv na nabíjanie. Hliníkový povrch preto podporuje bezdrôtové nabíjanie. K hodinkám bude samozrejme dodávaný bezdrôtový nabíjací dock s konektorom Lightning. Ako sa dalo čakať, hodinky bežia na upravenej verzii systému iOS 7, ktorá podporuje aplikácie a samozrejme notifikácie z iPhone. Hodinky by mali ďalej obsahovať procesor z iPhone, pohybový koprocesor M7, fotoaparát s možnosťou nahrávania 720p videa, WiFi, Bluetooth 4.0 a nakoniec úložisko s veľkosťou 8 alebo 16GB v závislosti od verzie. Sem bude možné synchronizovať aplikácie a hudbu, pričom hodinky budú dodávané s bezdrôtovými sluchátkami AirPods.

    iwatch-1
    iwatch-2
    iwatch-3
    iwatch-4
    iwatch-5

Dnes nejčtenější

.