Zavřít reklamu

Telefonovať s rukavicami je skoro rovnako bláznivý nápad ako pozerať fotografie na hodinkách či telefonovať s okuliarmi. No predsa sa jedná o ukážku toho, ako ďaleko to dnešné technológie dotiahli. Zatiaľ čo Google vyvíja okuliare Glass a Samsung svoje Gear 2, celkom neznámy výrobca Hello Gloves prichádza so svojimi inteligentnými rukavicami. Nápad tejto firmy sa mi zapáčil ihneď a to z jediného dôvodu. Tieto rukavice vyriešia problém s telefonovaním cez iPhone či iný smartfón v zime.

Sada je pomerne skromná, obsahuje totiž len jeden pár rukavíc a nabíjačku. Slúchadlo aj s mikrofónom sa nachádza v ľavej rukavici, čo môžu niektorí považovať za nevýhodu. Je to práve ľavá rukavica, ktorá je stredobodom všetkého diania. V nej sa nachádza mikrofón, reproduktor pri palci, vibračný motorček, batéria a Bluetooth. A samozrejme tlačítka, ktorými hovory ovládate. K dispozícii sú len dve, pričom jedným zapnete rukavicu a druhým zdvihnete alebo položíte hovor. Nenachádza sa tu žiadny super-hlasný reproduktor, ak vám niekto začne telefonovať, rukavica vám začne jednoducho vibrovať. Nahmatať tlačítka môže byť v prvých minútach používania problém, neskôr ich však už nahmatáte bez problémov. Nachádzajú sa totiž na samotnom začiatku rukavíc, kde sa nachádza aj port pre nabíjanie a LED-ka. Tá v pravidelných intervaloch bliká namodro, no v prípade prichádzajúceho telefonátu začne plynulo blikať. Čo som si pri používaní rukavíc všimol je to, že LED-ka začne blikať ešte skôr, než rukavica začne vibrovať. To je však pri Bluetooth slúchadlách celkom obvyklé.

Tu sa zároveň stretávame s bližšou charakteristikou. V praxi sa totiž jedná o Bluetooth headset, čo potvrdzuje aj ikona na obrazovke iPhone. Tá vám zároveň ukazuje stav batérie a musím uznať, že tieto rukavice majú skutočne veľmi dlhú výdrž batérie. Ich výdrž pri telefonovaní je dokonca dvakrát taká vysoká ako výdrž batérie na iPhone. Rukavica je schopná vydržať až 20 hodín hovoru na jedno nabitie, vďaka čomu sa jedná o taký doplnok, ktorý si v pondelok vezmete von a za dva týždne ho dáte na nabíjačku. Ešte som nemal potrebu nabíjať tieto rukavice, ale ani po týždni používania na obrazovke iPhon nevidím, že by rukavice potrebovali novú „šťavu“. Výdrž batérie je teda skutočne vysoká a to aj napriek tomu, že rukavice využívajú postaršiu technológiu Bluetooth 2.1 + EDR, ktorá ešte nie je taká úsporná ako Bluetooth 4.0. Tak či onak, práve podpora staršieho Bluetooth rozhrania má na svedomí, že sú rukavice kompatibilné so širokou škálou zariadení, vrátane iPhone 3GS a telefónov s Android, Windows Phone a ďalšími.

bluetooth-smartphone-gloves-5

Čo ma však na rukaviciach trochu mrzí je zapracovanie loga. Logo je totiž doslova nalepené na rukavici a už po pár dňoch sa začne odlepovať. Či to má byť výhoda alebo nevýhoda, je celkom diskutabilné. Rukavice síce stratia svoj 100% stav, ale asi po mesiaci používania môžete rátať s tým, že budete mať prakticky čistú rukavicu. Toho sú si zrejme výrobcovia plne vedomí a preto sa logo nachádza ešte na začiatku rukavice, na „mikropočítači“, ktorý to všetko riadi. Rukavice sú dostupné v siedmich verziách, pričom tie sa odlišujú farbami a veľkosťou. Autori projektu mysleli aj na to, že sa rukavice dostanú na ruky viacerým typom ľudí a tak sú k dispozícii vo veľkostiach M a L. Cena je stanovená na 999,- Kč vrátane DPH.

hello-gloves-black-1

Dnes nejčtenější

.